Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oude duplexwoningen Bloemenbuurt Hengelo in de verkoop als appartement

20240612 woningen bloemenbuurt hengelo IMG 0654
Een aantal oude duplexwoningen in Bloemenbuurt Hengelo staat in de verkoop. Ze worden verkocht als appartement.
Beeld: 1Twente

Een aantal duplexwoningen in de Bloemenbuurt staat in de verkoop als appartement. Vier woningen worden op dit moment aangeboden als twee- en driekamerappartement. In 2018 verkocht Twinta, de vastgoedtak van Carintreggeland, 79 duplexwoningen in de wijk aan een vastgoedbeheerder. Die verhuurt sindsdien de beneden- en bovenwoningen aan 1-2 persoonshuishoudens, waaronder jongeren en mensen die tijdelijk woonruimte zoeken.

Het is de bedoeling dat alle appartementen uiteindelijk allemaal worden verkocht, meldt de makelaar. Dat zal stapsgewijs gaan, dus zodra een huurder vertrekt, gaat een pand in de verkoop. De vraagprijs van één van de appartementen met een oppervlakte zo'n 44 vierkante meter is 169.500 euro (Kosten Koper).

Appartementen

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de functie van de woonblokken recentelijk allemaal zijn gesplitst in zogenaamde appartementsrechten. Dit maakt het mogelijk dat elk appartement afzonderlijk aan een persoon of instelling verkocht kan worden. De gebouwen hebben straks per straat of complex een eigen Vereniging van Eigenaren (VVE). In het register van het Kadaster wordt per perceel een aantal VVE's genoemd, waaronder Vereniging van Eigenaars Bloemenbuurt, Vereniging van Eigenaars Asterstraat en de Vereniging van Eigenaars Resedastraat. De VVE's staan overigens nog niet ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. (KvK)

Gebouwd in de jaren vijftig

De duplexwoningen in de Bloemenbuurt werden in de jaren vijftig gebouwd voor senioren. De huizen voldeden op een gegeven moment niet meer aan de eisen van de tijd en werden meerdere malen opgelapt. De woningen die nu te koop staan, hebben opnieuw een opknapbeurt ondergaan. De potentiële koper moet in een koopovereenkomst rekening houden met o.a. een ouderdoms- en niet-zelfbewoningsclausule. Dat laatste betekent dat een koper gezien de leeftijd van de woning een verzwaarde onderzoeksplicht heeft en geacht wordt om zelf goed onderzoek te doen naar de staat van de woning.

Lees verder onder de afbeelding.


 • 20240612 woningen bloemenbuurt hengelo IMG 0672
  Foto's van de karakteristieke panden uit de jaren vijftig in de Hengelose Bloemenbuurt
  Beeld: 1Twente
 • 20240612 woningen bloemenbuurt hengelo IMG 0663
  Foto's van de karakteristieke panden uit de jaren vijftig in de Hengelose Bloemenbuurt
  Beeld: 1Twente
 • 20240612 woningen bloemenbuurt hengelo IMG 0668
  Foto's van de karakteristieke panden uit de jaren vijftig in de Hengelose Bloemenbuurt
  Beeld: 1Twente

Bloemenbuurt

Woningcoöperatie Welbions had ook een aantal oude duplexwoningen in bezit. Die besloot om deze woningen niet meer te renoveren, maar te slopen. Inmiddels hebben deze plaatsgemaakt voor 38 nieuwe huur- en koopwoningen aan de Resedastraat, Narcisstraat, Gladiolenpad. Ook heeft de woningcoöperatie de bekende kabouterhuisjes in de wijk gerenoveerd. Een deel van de Bloemenbuurt is daarmee vernieuwd.

Sociale huurmarkt

De gemeente Hengelo had jaren geleden graag gezien dat Welbions de duplexwoningen van Twinta had overgenomen, zodat de huizen beschikbaar zouden blijven voor de sociale huurmarkt, maar het college kon daar weinig tegen doen, omdat het met marktpartijen te maken had.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.