Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloos Peil: bijzonder wonen, veilig bewegen en Twents proat'n

In Hengeloos Peil deze maand aandacht voor verkeersveiligheid, twee bijzondere manieren van wonen en de schone taak van 'Tweta's' Joost Klieverik en Herman Grootelaar. Lotte Aarnink verzorgt de muziek. Hengeloos Peil wordt maandag 17 juni vanaf 19.00 uur opgenomen in de bieb. Publiek is zoals altijd van harte welkom vanaf 18.45 uur.

Joost Klieverik en Herman Grootelaar zijn de Hengelose Tweta's. Da's een afkorting voor Twentse taal- en cultuurambassadeurs. Zij sluiten deze aflevering van Hengeloos Peil af met een pleidooi voor meer Twents in het dagelijks leven en niet alleen voor de leuk: "Als je met elkaar in dialect kunt praten, kom je veel sneller tot de essentie", aldus Klieverik.

240507 joost klieverik tweta hengelo 1 TWENTE FRANKLIN
Joost Klieverik is een van de Twentse taal- en cultuurambassadeurs, ofwel Tweta's, van Hengelo.
Beeld: franklin veldhuis / 1twente

Veilig de weg op

Verkeerswethouder Hanneke Steen en Bennie Stroot van Veilig Verkeer Nederland afdeling Hengelo openen de uitzending. Met Steen en Stroot gaan we in gesprek over de verkeersveiligheid in de stad. Waar gaat het goed, wat kan er beter en waar moeten we rekening mee houden als Hengelo straks richting de 100.000 inwoners gaat?

Anders wonen

Ingeklemd tussen Steen en de Tweta's zitten Nicolien Boekhoudt en Wout Hofstede. Zij pleiten voor een diverser woningaanbod in de stad. PvdA-raadslid Boekhoudt ziet wel iets in het concept 'friends houses' en Hofstede woont met veel plezier in een tiny house.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Hengeloos Peil wordt opgenomen in de bieb op maandag 17 juni. Publiek is van harte welkom vanaf 18.45 uur. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 20 juni om 22.00 uur en op zondag 23 juni om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

De muziek sluit aan op het gesprek met de Tweta's: zangeres Lotte Aarnink laat van zich horen in het Twents. Ze is een van de finalisten van het Twents Songfestival op 7 juli in Ootmarsum.

Lotte Aarnink Bram Olde Wieverink
Lotte Aarnink laat van zich horen in het Twents.
Beeld: Bram Olde Wieverink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.