Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Crowdfunding voor kleding en pauzeplek Buurtbus Glane

Informatieavond Buurtbus Glane
Grote opkomst informatieavond Buurtbus Glane
Beeld: RTV NOT

Na zes jaar van intensief lobbyen en plannen maken, is het eindelijk gelukt: er komt een rechtstreekse buurtbusverbinding tussen Glanerbrug en Losser. De nieuwe dienst speelt in op de groeiende behoefte aan mobiliteit onder ouderen die langer thuis blijven wonen en biedt een directe verbinding zonder omwegen.

Initiatiefnemer Martha Horstman heeft gewerkt aan het project, dat nu steun krijgt van zowel de provincie Overijssel als de gemeente Losser. Het streekvervoer stelt een bus beschikbaar voor de nieuwe route. Horstman: "Dit is een belangrijke stap voor de mobiliteit in onze regio. "We willen het reizen tussen Glanerbrug en Losser gemakkelijker en comfortabeler maken voor iedereen."

Om het comfort van de buschauffeurs te verhogen wordt er een koffiezetapparaat en waterkoker aangeschaft voor de standplaats, evenals herkenbare werkkleding voor de chauffeurs. "We hebben al veel bereikt met de hulp van vrijwilligers, maar we hebben nog een klein extra zetje nodig."

Crowdfunding

De buurtbus verbindt Glanerbrug, Glane/Beekhoek, Glane en Losser vrijwel van deur tot deur, en biedt een flexibele manier van reizen. De initiatiefnemers doen een oproep om een bijdrage te leveren aan dit initiatief wat kan helpen om het laatste stukje van de puzzel te realiseren. Donaties zijn mogelijk op een crowdfundpagina.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.