Binnenstad Hengelo

Hengelose centrumondernemers stemmen massaal vóór samenwerking

Als we het coronavirus straks onder controle hebben, staat niks een bruisend centrumleven in Hengelo meer in de weg. Vanavond werd bekend dat 83% van de Hengelose centrumondernemers vóór de BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) heeft gestemd en dat betekent dat er ook de komende jaren weer geld beschikbaar is voor evenementen als de Nacht van Hengelo, de sinterklaasintocht en het Modespektakel Hengelo. Verder kan centrummanager Rob Berkhout zijn goede werk blijven voortzetten en blijven sfeeracties mogelijk.

Peter bebseler sch biz
Peter Bebseler: "Ik ben ontzettend trots op de 20 ambassadeurs die onder aanvoering van onze centrummanager Rob Berkhout een geweldige campagne hebben gevoerd." © Hengeloos Peil / 1Twente

Leegstaande panden

De afgelopen weken konden alle gebruikers van bedrijfspanden in het centrum stemmen. Dat deed een kleine 60% en daarmee werd de kiesdrempel van 50% ruimschoots gehaald. Dat vervolgens 83% daarvan vóór de BIZ stemde was de slagroom op de taart. Deelname aan de BIZ kost ondernemers met een klein pandje 250 euro per jaar en dat loopt op tot bijna 1.300 euro voor ondernemers met panden met een WOZ-waarde boven de 1 miljoen. De angst dat te weinig ondernemers 'ja' zouden zeggen was niet ongegrond: ook eigenaren van leegstaande panden en bedrijven die geen direct belang hebben bij een bruisend centrum, zoals notariskantoren, worden meegeteld.

Twintig ambassadeurs

Peter Bebseler, voorzitter van de organiserende Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), is erg blij met deze uitslag en hij is trots: "Ja, ik ben ontzettend trots op de 20 ambassadeurs die onder aanvoering van onze centrummanager Rob Berkhout een geweldige campagne hebben gevoerd de afgelopen weken. Wij hebben met z’n allen veel tijd gestoken in het vertegenwoordigen van de belangen van onze ondernemers. En daarnaast ook in de samenwerking met diverse partijen die ertoe doen in de binnenstad, zoals de gemeente en Hengelo Promotie. Alleen door samen te werken en te investeren realiseren wij een sterke binnenstad. Bovendien plukken we daar uiteindelijk zelf de vruchten van."

icon_main_quote_red_glyph

Wethouder Gerard Gerrits

"Deze uitslag, midden in de coronacrisis, geeft veel vertrouwen."

Vertrouwen ondanks crisis

Ook wethouder binnenstad Gerard Gerrits kan een brede lach niet onderdrukken: "De ondernemers geven hiermee een heel belangrijk signaal af. Wij zijn in de binnenstad op de goede weg. Deze uitslag, midden in de coronacrisis, geeft veel vertrouwen."

De BedrijvenInvesteringsZone is een afgebakend gebied in het centrum van Hengelo. Met de BIZ investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad onder leiding van de Stichting Centrummanagement Hengelo. Met het realiseren van een BIZ streeft de stichting ernaar om samen met binnenstadondernemers, vastgoedeigenaren, Hengelo Promotie, Koninklijke Horeca Nederland (KNH) afdeling Hengelo, INretail en de gemeente Hengelo te werken aan projecten die de vitaliteit van de Hengelose binnenstad versterken.

Select gezelschap

De Hengelose ondernemers konden vanaf 26 oktober tot en met 15 november stemmen op verlenging van de BIZ in Hengelo. Hengelo heeft hiermee voor de derde periode op rij een BIZ voor de binnenstad, waarmee Hengelo tot een zeer select gezelschap behoort van gemeenten die dit ook hebben gepresteerd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.