Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tunesisch international Sayf Ltaief ruilt FC Basel in voor FC Twente

240517 ltaief fctwente media
Tunesisch international Sayf Ltaief werd vrijdagmorgen door FC Twente gepresenteerd als eerste grote aankoop voor het komende seizoen. Rechts technisch directeur Arnold Bruggink.
Beeld: FC Twente Media

Tunesisch international Sayf Ltaief draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente. De 24-jarige linkeraanvaller komt over van FC Basel en speelde afgelopen anderhalf seizoen op huurbasis voor FC Winterthur. Ltaief tekende in De Grolsch Veste een contract tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen.

FC Twente is al een tijdje op zoek naar een echte linkerspits. Het afgelopen seizoen speelde Michel Vlap vaak op die plek, om in de loop van de wedstrijd plaats te maken voor Naci Ünüvar, maar die twee zijn qua rendement en speelstijl niet te vergelijken met de vorig jaar jaar vertrokken Virgil Misidjan. Ltaief is dat wel, verwacht technisch directeur Arnold Bruggink. Hij moet in elk geval de strijd met die Vlap kunnen aangaan op die positie. Wat betreft Ünüvar: die wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax.

'Voelt goed'

“Vanaf het eerste contact met Arnold Bruggink en Jan Streuer (de voormalige technisch directeur, die Arnold Bruggink tot september 2024 nog bijstaat, red.) voelde het goed en wist ik dat ik voor FC Twente wilde spelen”, vertelt Sayf Ltaief. “De Eredivisie is voor mij als aanvaller een heel goede competitie, waarin ik mij verder wil ontwikkelen en door kan groeien. Ik kijk er naar uit om hier straks in dit stadion te spelen en de supporters te ontmoeten. De band tussen de spelers en supporters is speciaal, dat heb ik afgelopen zondag wel gezien.”

icon_main_info_white_glyph

Carrière Sayf Ltaief

Sayf Ltaief, geboren en opgegroeid in het Zwitserse Zürich, speelde in de jeugd voor FC Zürich, FC Kosova en FC Winterthur. In de zomer van 2022 maakte Ltaief, die ook de Zwitserse nationaliteit heeft, de overstap naar FC Basel, dat hem de afgelopen anderhalf jaar verhuurde aan FC Winterthur. Dit seizoen speelde Ltaief 38 duels voor Winterthur en scoorde daarin acht keer en gaf zes assists. Ltaief speelde tot dusver 12 interlands voor Tunesië.

Arnold Bruggink is blij met de eerste grote aankoop voor het komende seizoen: “We zijn heel blij dat we Sayf nu al voor komend seizoen hebben kunnen vastleggen. Afgelopen seizoen heeft hij zich in de Zwitserse competitie nadrukkelijk laten zien en was er veel belangstelling voor hem. Het is mooi dat hij voor FC Twente heeft gekozen en hier een stap hogerop wil maken. Sayf is een speler met veel snelheid, een goede dribbel en hij heeft veel dreiging in zijn spel. Zijn beste positie is vanaf de linkerkant.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.