Hengelo
Borne

Vrijwilligers delen 500 kerstpakketten uit aan mensen met een handicap

Ieder jaar organiseert Stichting Hét Kerstdiner een kerstviering voor mensen uit Hengelo en Borne, die het om uiteenlopende redenen niet makkelijk hebben in het leven. Wegens corona kan het jaarlijkse diner niet worden georganiseerd. Daarom gaat de stichting op 13 december vijfhonderd kerst-lunchpakketten uitdelen aan mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap.

Normaal gesproken komen er 300 tot 400 mensen naar het kerstdiner in Hengelo. Omdat er door corona niks georganiseerd mag worden, komen de vrijwilligers van de stichting nu naar de mensen toe en bezorgen zij een kerst-lunchpakket. De vrijwilligers gaan 500 pakketten uitdelen aan mensen in Hengelo met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Onder hen ook 100 kinderen.

In de vergetelheid

Volgens Schmid is het hard nodig om deze groep wat extra's te geven: “We denken dat mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking een beetje in de vergetelheid zijn geraakt tijdens de coronacrisis. Van deze groep hoor je weinig.”

'Drive-thru'

Vijfhonderd pakketten gaan uitgedeeld worden, een hele opgave in tijden van corona. Bij het inpakken, sorteren en uitdelen van de pakketten moet er bijvoorbeeld anderhalve meter afstand worden gehouden. “Wij gaan een drive-thru organiseren bij de brandweerkazerne in Hengelo. De brandweerdeuren gaan aan beide kanten open. Aan de ene kant kunnen de auto's naar binnen en aan de andere kant kunnen ze er weer uit.” Honderden vrijwilligers brengen vanaf daar de pakketten rond.

De stichting is nog op zoek naar spullen voor in de pakketten: “Voor de kinderen zijn we nog op zoek naar inhoud voor de pakketten.” Ook kunnen bedrijven of individuen een pakket sponseren. Dit kan via de website van de stichting.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.