Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Pelles Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum

Deurningen Run Bike Run
Beeld: Run Bike Run Deurningen

De jaarlijkse Run Bike Run in Deurningen staat dit jaar in het teken van een bijzondere mijlpaal: het evenement viert zijn 25-jarig jubileum! Het dorp vormt zondag 23 juni weer het decor voor sportieve prestaties en bovenal een gezellig samenzijn voor jong en oud.

Al een kwart eeuw lang brengt de Run Bike Run Deurningen enthousiaste deelnemers samen voor een uitdagende duatlon, met als onderdelen lopen en fietsen. Dit jaar belooft het jubileumextra spektakel met een feestelijke sfeer die de gezelligheid van Deurningen weerspiegelt.

“Het is fantastisch om te zien hoe ons evenement door de jaren heen is uitgegroeid”

Vaste traditie

"We zijn ontzettend trots om dit jubileum te vieren," zegt voorzitter Arnold Klieverik. "Het is fantastisch om te zien hoe ons evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot een vaste traditie binnen Deurningen, dankzij de deelnemers, het enthousiaste publiek en de vele vrijwilligers.”

Jubileumeditie

Het programma van de jubileumeditie heeft wedstrijden met verschillende klassen voor zowel ervaren atleten als recreatieve deelnemers. Uniek voor dit jaar is dat een groep oud-bestuursleden en vrijwilligers gaan deelnemen om de duatlon nog eens als atleet te kunnen ervaren. Voor de toeschouwers is er ook genoeg te beleven, er zijn diverse horeca punten voor een hapje of drankje tijdens of na de wedstrijden.

icon_main_info_white_glyph

Run Bike Run Deurningen

De Run Bike Run Deurningen is een jaarlijks terugkerende duathlon die sinds 1999 plaatsvindt in het pittoreske dorp Deurningen, gelegen in het hart van Twente. Het evenement bestaat uit 2 rondes hardlopen van in totaal 7,4 kilometer, gevolgd door 31 km fietsen en nog 1 ronde hardlopen van 3,7 kilometer. Start en finish zijn op het dorpsplein. Deelnemers kunnen meedoen als solo of als duo, waarbij een deelnemer de looprondes voor zijn rekening neemt en de ander het fietsparcours aflegt. Eveneens is er een wedstrijd voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Run Bike Run Deurningen biedt de gelegenheid om kennis te maken met de duatlonsport of om als ervaren atleet je persoonlijk record aan te scherpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.