Verkeer
Stuur appje
Zoek

Big Band Exposure opent én sluit Weekend van de Amateurkunst in Hengelo af

230505 WAK Hengelo Twents Mandoline en Gitaar Orkest
Het Twents Mandoline en Gitaar Orkest verzorgt zaterdag een optreden in de bieb.
Beeld: WAK Hengelo

Het Weekend van de Amateurkunst in Hengelo wordt dit jaar gehouden van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei. Al op donderdag 16 mei verzorgt Bigband Exposure de spetterende aftrap in Metropool. Die bigband zal drie dagen later ook optreden tijdens het Big Band Festival, dat de afsluiting vormt van een lang weekend amateurkunst in Hengelo.

Vanaf vrijdag 17 mei bieden Hengelose amateurkunstenaars een uiteenlopend programma in de binnenstad met veel muziek, performances en beeldende kunst onder de noemer Weekend van de Amateurkunst (WAK) Hengelo.

De officiële opening is op vrijdag 17 mei om 19.15 uur in Bibliotheek Hengelo en wordt verricht door cultuurwethouder Marie-José Luttikholt. Aansluitend is daar een optreden van Theaterkoor Multiple Noise.

Twintig activiteiten

Verdeeld over verschillende locaties in Hengelo zijn er komend weekend meer dan twintig activiteiten. Deze locaties zijn zeer uiteenlopend: van Metropool tot de Markt en van Museum Hengelo tot Bibliotheek Hengelo en het Schouwburgplein, waar voor de gelegenheid een podium wordt opgebouwd. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

icon_main_info_white_glyph

Kunstkoepels en kernvoorzieningen

Het WAK is een initiatief van de amateurkunstverenigingen zelf, verenigd in drie amateurkunstkoepels: de Hengelose Koren Koepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo. Zij werken nauw samen met de vier culturele kernvoorzieningen van Hengelo: Poppodium Metropool, Bibliotheek Hengelo, Oyfo en Schouwburg Hengelo.

Het hele programma is te bekijken op uitinhengelo.nl/WAK en programmaflyers zijn tijdens het WAK verkrijgbaar bij onder andere Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo en Hengelo Promotie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.