Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bornerbroekers trekken de zolder weer leeg voor jaarlijkse rommelmarkt: ‘Koopjesjagers staan te popelen’

070524 rommelmarkt bornerbroek
Beeld: Jong Nederland Bornerbroek

De inwoners van Bornerbroek slepen al het oude servies, speelgoed en andere overbodige spullen weer van zolder voor de jaarlijkse rommelmarkt tijdens de komende Pinksterdagen. En zo gaat het al 40 jaar.

Na vier decennia is de dorpse rommelmarkt nog steeds in trek bij de Bornerbroekers. “Ieder jaar tijdens de Pinksterfeesten in Bornerbroek organiseren wij een rommelmarkt in de feesttent van de kermis”, vertelt voorzitter Lars Dood van Jong Nederland, “We halen de spullen op bij de inwoners die zich hebben aangemeld en plaatsen in de tent ongeveer dertig kraampjes. Elk jaar liggen de tafels weer vol met koopwaar.”

“Bezoekers die langskomen zijn vaak fanatieke rommelmarktjagers”

Rommelmarktjagers

Niet alleen Bornerbroekers, maar ook Almeloërs en Wierdenaren brengen een bezoek aan de jaarlijkse vlooienmarkt, merkt de voorzitter op. “Bezoekers die langskomen zijn vaak fanatieke rommelmarktjagers. Dit blijft leuk om te zien.” De Brookerkapel uit Bornerbroek en de Eschländerkapel uit Hellendoorn zorgen voor de muzikale ondersteuning tijdens het evenement.

Geld ophalen

De opbrengsten van de rommelmarkt gaan naar een goed doel. “Met het geld dat we ophalen organiseren wij als Jong Nederland een kamp met allerlei verschillende activiteiten voor de jonge leden. We zijn dan ook blij dat we dit na al die jaren nog steeds voor het dorp en de vereniging mogen doen.”

icon_main_info_white_glyph

Bornerbroekse rommelmarkt

Aanstaande zaterdag, 11 mei, halen de leden van Jong Nederland Bornerbroek alle spullen op bij de inwoners in het dorp en omgeving.

Pinksterfeesten Bornerbroek gaat vrijdag 17 mei van start en duurt tot en met maandag 20 mei. Zondag 19 mei wordt de jaarlijkse rommelmarkt gehouden in de tent op het feestterrein van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.