Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Inloopbijeenkomst over opgaven en mogelijkheden in gebied rond de Geestersche Molenbeek

Geestersche Molenbeek
Geestersche Molenbeek
Beeld: Waterschap Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen houdt woensdag 15 mei een inloopbijeenkomst over de wateropgaven aan de Geestersche Molenbeek. Het waterschap gaat tijdens deze bijeenkomst met bezoekers in gesprek over de uitdagingen en mogelijke maatregelen in het gebied.

Agrariërs en grondeigenaren die wonen in het gebied rondom de Geestersche Molenbeek en andere geïnteresseerden zijn op woensdag 15 mei van harte welkom. De inloopbijeenkomst wordt gehouden bij Erve Kampboer, Kampboerlaan 6, 7678 VV in Geesteren. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur kan men binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Kaderrichtlijn Water

Waterschap Vechtstromen werkt aan schoon, voldoende en veilig water, op basis van wet- en regelgeving van diverse overheden. Eén daarvan is de Kaderrichtlijn Water. Deze Europese richtlijn stelt normen vast voor onder andere de kwaliteit van het water, bijvoorbeeld op het gebied van vispasseerbaarheid en oeverinrichting. Op basis van die regels is bepaald bij welke rivieren en beken er aanpassingen nodig zijn. Dat is onder andere het geval bij een deel van de Geestersche Molenbeek.

Hoosbuien en droogte

Het klimaat verandert en dat wordt ook gemerkt in Twente. ‘Hoosbuien met plaatselijk veel neerslag in korte tijd zorgen voor wateroverlast en in de zomerperiode zien we langere perioden van droogte. In de toekomst krijgen we vaker te maken met deze weersextremen’, stelt Waterschap Vechtstromen. Daarom gaat het waterschap samen met de omgeving onderzoeken hoe de Geestersche Molenbeek hierop aangepast kan worden.

Ideeën en wensen

Tijdens de inloopbijeenkomst gaan medewerkers van Waterschap Vechtstromen met bezoekers in gesprek over de opgaven en mogelijke maatregelen aan de Geestersche Molenbeek. Ook wil het waterschap graag horen welke ideeën en wensen er zijn voor het gebied, zodat gezamenlijk gekeken kan worden naar de mogelijkheden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.