Stuur appje
Zoek

FC Twente laat plaatsing voor Champions League aankomen op laatste speelrondes

20230803 SEM STEIJN SCOORT HAMMARBY FC TWENTE Pelle T Nilsson BSR Agency
Sem Steijn (hier op archiefbeeld) zette FC Twente op voorsprong, maar uiteindelijk trok AZ aan het langste eind.
Beeld: BSR Agency / Pelle T Nilsson

Ondanks een voortvarende start van de wedstrijd is het FC Twente zondagmiddag nog niet gelukt om plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League af te dwingen. In Alkmaar verloor de ploeg van Joseph Oosting met 2-1 van directe concurrent AZ. En dat betekent dat de Tukkers het waarschijnlijk tot de allerlaatste speeldag van de eredivisie ongemeen spannend gaan houden.

Al in de vijfde minuut schoot Sem Steijn FC Twente op voorsprong tegen AZ. De Tukkers waren de eerste helft heer en meester tegen de Alkmaarders, maar die verschenen na de rust met nieuwe energie op het veld. Na de 1-1 door Ruben van Bommel vlak na rust was het een slippertje van de verdediger Alec van Hoorenbeeck die in de 66ste minuut de winnende treffer van Vangelis Pavlidis inluidde. Een aanvalsoffensief van FC Twente mocht niet meer baten.

Twee punten verschil

Nog maar enkele weken geleden leek er met een voorsprong van 8 punten op AZ Alkmaar geen vuiltje aan de lucht. FC Twente had de derde plek in de eredivisie - en daarmee plaatsing voor het Champions League - binnen handbereik. Maar door de verliespartijen van vandaag en die van vorige maand tegen Ajax staat AZ met nog twee duels te gaan op nog maar twee punten achterstand.

FC Twente heeft weliswaar plaatsing voor de voorronde van het Europese kampioenenbal in eigen hand. Zondag 12 mei speelt de ploeg in de Grolsch Veste tegen het al gedegradeerde Volendam. Als AZ diezelfde middag geen punten laat liggen tegen Go Ahead Eagles, moet FC Twente kwalificatie voor de Champions League in het pinksterweekend zien af te dwingen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ook spannend bij de vrouwen

Niet alleen de mannen van FC Twente houden het tot het laatste moment spannend. Het vrouwenelftal heeft het al twee wedstrijden op rij nagelaten om het kampioenschap van de eredivisie in de wacht te slepen. Directe concurrent Ajax is Twente inmiddels tot op twee punten genaderd, maar heeft een beter doelsaldo. Zaterdag 11 mei speelt FC Twente Vrouwen thuis tegen Telstar en moet er dus opnieuw gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.