Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose uitjes: weekend van herdenken, vrijheid, boeken en feest

240409 schouwburg hengelo 1 TWENTE
Dinsdag 7 mei is er vanaf 20.00 uur een preview op het komende theaterseizoen in Schouwburg Hengelo.
Beeld: 1twente

Het Hengelose weekend biedt voor elk wat wils. Op zaterdag is er de dodenherdenking, een dag later wordt er Vrijheidssoep geserveerd. Diezelfde zondag staat Tuindorp 't Lansink vol met kraampjes vol boeken en we blikken ook alvast vooruit naar dinsdag; dan blikt Schouwburg Hengelo vooruit op het komende seizoen.

Dodenherdenking

Op 4 mei is het om 8 uur 's avonds in het hele land 2 minuten stil, zo ook in Hengelo. Vanaf 19.40 uur vertrekt een stille tocht vanaf het Bevrijderslaantje naar het herdenkingsmonument voor het stadhuis. Tamboerkorps Liberation loopt voorop en roffelt de dodenmars.

Knetter viert heropening met feest

De 'smakelijke cadeauwinkel' Knetter wordt 5 jaar oud en viert dat zaterdag met een heropening. Knetter startte in 2019 als winkel met zoet café. Dat café is nu gesloten, maar de winkel blijft bestaan. Het adres? Molenstraat 9 in Hengelo.

Boekenmarkt Tuindorp ‘t Lansink

Honderd kraampjes vol met boeken? We hebben het natuurlijk over de jaarlijkse boekenmarkt in het centrum van het historische Tuindorp ’t Lansink in Hengelo. Zondag 5 mei vanaf 10.00 uur mag je gratis komen snuffelen tussen de vele boeken, ansichtkaarten, schoolplaten, etcetera. Uiteraard zijn ook de terrassen geopend.

icon_main_info_white_glyph

Vooruitblik naar theaterseizoen 2024- 2025

Het is niet in het weekend, maar het past prima in dit overzichtje. Dinsdag 7 mei is er namelijk vanaf 20.00 uur een preview op het komende theaterseizoen in Schouwburg Hengelo. Tijdens deze avond krijgen gasten de kans om als eerste te horen welke voorstellingen en concerten er in schouwburg op het programma staan en kunnen ze genieten van tal van korte optredens. Toegang: 9,50 euro.

Vrijheidssoep in Wapen van Hengelo

Op zondag 5 mei wordt er tussen 13.30 en 16.00 uur in het Wapen van Hengelo vrijheidssoep uitgedeeld. Iedereen mag tijdens het eten stil staan bij allen die zijn omgekomen voor onze vrijheid. Om 14.00 uur neemt Euwe de Jong het woord. Hij is nabestaande van een van de helden van de in Hengelo begonnen April-meistaking van 1943. Meer info en aanmelden via deze link.

Oranjekermis

Op het Kloosterhofterrein bij het stadhuis wordt de traditionele Oranjekermis gehouden. De kermis ging op Koningsdag - vandaar de naam - van start en is nog tot en met zondag 5 te bezoeken.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream:https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.