Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Sanne Wevers uit Oldenzaal goudzoekend na Rio: 'Op 5 augustus moet het gebeuren'

Sanne Wevers 06 Toon Debraekeleer
Beeld: Toon Debraekeleer www.toondebraekeleer.com

Sanne Wevers, de Oldenzaalse turnster die in 2016 op de Olympische spelen in Rio de Janeiro goud veroverde, staat klaar voor een nieuwe uitdaging: de Olympische Spelen in Parijs. Onder het motto 'Step up to the dream' zet ze haar zinnen op succes. "Op 5 augustus moet het gebeuren," verklaart ze vastberaden.

“Het klokje begint nu te tikken,”

Grens

Met de Spelen in zicht, zijn de laatste voorbereidingen in volle gang. "Het klokje begint nu te tikken," merkt ze op. Maar Wevers vindt kracht in plezier. Wevers: "Ik heb de lat weer hoog gelegd en ben op zoek naar waar de grens ligt. Hoewel de echte onbevangenheid er misschien wel af is, put ik energie uit deze nieuwe uitdaging." Wevers vervolgt: "Na Rio is er veel veranderd in mijn leven, maar ik heb nog steeds prachtige toernooien mogen draaien en blijf streven naar hogere doelen," deelt ze.

Voor Wevers draait het om het maximale uit het sportleven te halen. Ze traint intensief, met 30 uur per week in de turnhal, aangevuld met krachttraining. De balans tussen rust en training is cruciaal. "Ik train anders dan toen ik begon met turnen," merkt ze op, "maar ik ben fitter dan ooit en kijk uit naar wat komen gaat."

In Varseveld traint Wevers met een groep van vier senioren, wat relatief veel is voor Nederland. De training vraagt om maatwerk, gezien de uiteenlopende leeftijden van de turnploeg. "Ik train bijvoorbeeld met Naomi Visser, die tien jaar jonger is," zegt ze. De concurrentie op wereldniveau is hoog, maar dat motiveert haar alleen maar meer.

Audiofragment
Step to the dream: Op weg naar Parijs | Sanne Wevers
Sanne Wevers op weg naar Parijs

Presentaties

Naast haar trainingen geeft Sanne Wevers tegenwoordig ook presentaties en workshops om haar ervaringen in de topsport over te brengen naar de maatschappij. Thema's variëren van mentale weerbaarheid tot fysieke voorbereiding en optimaal presteren in het leven. "Ik geloof dat het waardevol is om deze kennis te delen," besluit ze vastberaden.

icon_main_info_white_glyph


Op 15 augustus 2016 behaalde Sanne Wevers een gouden medaille op de evenwichtsbalk tijdens het turntoernooi van de Olympische Spelen, met een score van 15,466. Hiermee schreef Wevers geschiedenis als de eerste Nederlandse turnster die een individuele olympische titel won. Tijdens de huldiging op 24 augustus 2016 werd ze door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien werd ze op 21 december van datzelfde jaar uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Nederland. Sinds 2010 wordt Wevers getraind door haar vader, Vincent Wevers. Ze deelt deze sportieve passie met haar tweelingzus, Lieke Wevers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.