Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose choreograaf Hani Andary uitgeroepen tot Cultuurtalent Overijssel 2024

230912 X Dance Hani NIEUW EIGEN FOTO X DANCE
De Hengelose choreograaf Hani Andary is uitgeroepen tot het Cultuurtalent van Overijssel 2024.
Beeld: X-DANCE

De Hengelose choreograaf Hani Andary is uitgeroepen tot het Cultuurtalent van Overijssel 2024. Hij heeft samen met zijn partner Esmee Cornet in Hengelo Dansstudio X-Dance Twente en hij heeft een eigen dansgezelschap IRON, waarmee hij tal van successen heeft behaald. Met de prijs gaat een bedrag van 10.000 euro gepaard.

Andary begon, na een weliswaar korte, maar intensieve internationale danscarrière als trainer- choreograaf en viel meteen op door verschillende dansculturen met elkaar te vermengen.

231020 iron halve finale STILL RTL4
Lees ook
IRON overtreft zichzelf in Holland's Got Talent: Hengelose dansers naar de finale

Met de door hem getrainde dansgroep IRON behaalde Andary vorig jaar de top drie van Holland's Got Talent. In deze wedstrijd voor een groot publiek verrasten Andary en z'n meiden de kijkers met bijzondere uitvoeringen.

icon_main_info_white_glyph

Cultuurprijs naar Arno Kramer

Beeldend kunstenaar, curator en schrijver Arno Kramer (1945) krijgt de Cultuurprijs Overijssel 2024. De geboren Winterswijker wordt internationaal erkend als ras-tekenaar ‘par excellence’. Zijn werk is te vinden in tal van belangrijke kunstcollecties in binnen- en buitenland. Hij is initiator van het Drawing Centre Diepenheim. Tegenwoordig woont Kramer in Broekland bij Raalte.

Volgens het juryrapport is Hani Andary ‘een bijzonder talent en verdient hij de prijs Cultuurtalent van Overijssel’. De jury zegt verder dat Andary 'als choreograaf en danser jongeren weet te inspireren tot dans, met name contemporary dance en hip hop. Hij heeft het vermogen als maker de betekenis van danskunst over te brengen, en deze ook actueel en eigentijds te maken'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.