Verkeer
Stuur appje
Zoek

IRON overtreft zichzelf in Holland's Got Talent: Hengelose dansers naar de finale

Foto iron hengelo
IRON na het behalen van de halve finale. Inmiddels zit de groep in de finale.
Beeld: X-Dance

De Hengelose dansgroep IRON heeft zichzelf vrijdagavond overtroffen in de halve finale van Holland's Got Talent. De zeven Hengelose meiden hadden de jury tijdens de audities al verrast met hun eigentijdse act, maar in de halve finale legden ze de lat nog weer ietsje hoger. Jurylid Dan Karaty: "Wow! Bedankt dat jullie aan mijn verwachtingen voldeden!"

Hani Andary

Karaty, die in de auditieronde de 'Golden Buzzer' inzette, spreekt de verwachting uit dat 'zijn meiden' deze editie van Holland's Got Talent zelfs kunnen winnen. Collega-jurylid Edson da Graça komt bijna niet uit z'n woorden, maar besluit toch met een redelijk verstaanbaar compliment aan choreograaf en artistiek leider Hani Andary: "Die choreograaf van jullie.. ik weet niet.. maar dit is echt heel nice!"

Fascinerend

Chantal Janzen is al net zo onder de indruk: "Ik vond jullie nog beter dan bij de auditie. Ik vind het echt fascinerend!" Marc-Marie Huijbregts: "Ook ik ben enthousiaster dan de vorige keer. Het is nog beter geworden!"

230912 X Dance Hani NIEUW EIGEN FOTO X DANCE
Lees ook
Hengelose dansgroep IRON gaat niet voor de schoonheidsprijs in Holland's Got Talent

Golden Buzzer

Dan Karaty was bij de auditie al onder de indruk van IRON. Hij besloot toen zijn Golden Buzzer in te zetten; elk jurylid kan dat slechts één keer per seizoen doen. Daarmee geeft een jurylid die deelnemer een fikse steun in de rug en zo leek het voor IRON ook daadwerkelijk uit te pakken: van plankenkoorts leek geen sprake.

icon_main_info_white_glyph

Moderne dans

IRON is het wedstrijdteam van dansschool X-Dance, dat zich volledig richt op contemporary ofwel moderne dans. Het team werd opgericht in 2016 en weet al zeven jaar lang grote prijzen te pakken in wedstrijden in heel Europa. De auditie bij Holland’s Got Talent betekende het tv-debuut van de dansgroep.

Finale

Over twee weken, op vrijdag 3 november, staat IRON in de finale van Holland's Got Talent. Als het zevental dan weer het niveau van de halve finale weet te halen, maakt het een grote kans met de overwinning terug te keren naar Hengelo.

231020 iron halve finale STILL RTL4
Een fragment uit de act in de halve finale
Beeld: RTL4
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.