Verkeer
Stuur appje
Zoek

LIVE OM 19.00 UUR | Raadsleden in Hengeloos Peil: 'Hoeveel inspraak geven we de Hengeloërs?'

In de april-editie van Hengeloos Peil gaat het dit keer onder meer over inwonerparticipatie. Het is al jarenlang een heet Hengelo's hangijzer: in hoeverre worden inwoners geacht mee te denken én te beslissen over de plannen in hun stad? Verder neemt stadsdichter Wouter Munsterman deze maand afscheid en blikt hij in Hengeloos Peil terug.

Maar eerst inwonerparticipatie. Het stadsbestuur gaat er prat op dat iedereen overal over mee mag praten, maar in de raad en op straat vraagt menigeen zich af wat er vervolgens met die goedbedoelde adviezen gebeurt. Een van die raadsleden is Vincent Mulder van oppositiepartij SP. Hij gaat in discussie met Han Daals van coalitiepartij BurgerBelangen.

Parkeren en bouwen

Mulder vroeg zich onlangs bij 1Twente af 'waarom er niet is geluisterd naar de bewoners van Tuindorp 't Lansink toen hen werd gevraagd hoe ze denken over betaald parkeren in de wijk?'. Ook wil hij weten 'waarom gemeente en Welbions participatie bij de bouwplannen in Weidedorp ondergeschikt hebben gemaakt om maar snel te kunnen bouwen?' Daals zal hierop ongetwijfeld verhelderende antwoorden hebben.

Hengelo in stukjes

Wouter Munsterman gaat in gesprek over zijn stadsdichterschap. Tweeënhalf jaar bezong hij de stad en er verscheen zelfs een boek van zijn hand met treffende foto's van Erna ter Haar, waarin de twee alle 62 buurten van Hengelo beschrijven: 'Hengelo in stukjes'.

'Lat hoog gelegd'

Of er een opvolger komt, is overigens nog maar de vraag: Hengeloërs staan niet te trappelen om de pen op te pen nemen, is de afgelopen jaren gebleken. Daarom is de voorzitter van de organiserende stichting Hengelo Leest Irene van Deuveren aanwezig om mensen op te roepen het tóch te doen. Zelf zegt ze dat Munsterman de lat erg hoog heeft gelegd, dus ook dit keer zal het niet eenvoudig worden.

icon_main_info_white_glyph

Publiek is welkom

Hengeloos Peil wordt opgenomen in de bieb op maandag 15 april. Publiek is van harte welkom vanaf 18.45 uur. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 18 april om 22.00 uur en op zondag 21 april om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Verhaalpop

Tenslotte is er muziek van Merlijn Dewasme en band. De jonge Hengeloër van Diepenheimse komaf brengt, zoals hij het zelf noemt, 'Nederlandstalige verhaalpop'.

240415 Merlijn Dewasme FOTO Maaike Ronhaar
Merlijn Dewasme brengt in Hengeloos Peil Nederlandstalige 'verhaalpop' ten gehore.
Beeld: Maaike Ronhaar
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.