Enschede
Politiek
Video

Geen hokje op kieslijst voor GroenLinks-raadslid Schouten

Het Enschedese GroenLinks-raadslid Marianne Schouten staat niet op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het is een bericht waarop ze niet had gehoopt, maar waarvan ze veel wil leren.

Aanstaande verkiezingen kunnen mensen geen hokje rood kleuren bij de Enschedese. Zelf moet Schouten het nog even verwerken: “Ik had misschien meer mijn best kunnen doen. Ik had van tevoren meer kunnen netwerken en bekend kunnen raken met de mensen in Den Haag. Als ik het echt had gewild, had ik nog meer kunnen doen.”

Zij geeft aan dat haar wens om in de Tweede Kamer te zitten toen een gevoel van urgentie was. Maar het gevoel om meer voor de natuur en de toekomst te doen, leeft nog steeds in de jonge Enschedese: “Het voelt fijn dat ik de stap heb genomen.”

icon_main_quote_red_glyph

Want als politiek moeten we een goed voorbeeld geven

Marianne Schouten

Verschillende rondes

Vrij snel kreeg Schouten te horen dat ze niet op de kieslijst komt te staan. Vanwege een spelfout in de brief? “Ik weet het niet. Dat hebben ze niet genoemd. Maar ik ben wel vrij onervaren in mijn werkgebied. Het is mijn eerste termijn als raadslid. Maar ik heb geen specifieke reden gekregen.”

Strijdlust

Desondanks ontbreekt het haar niet aan strijdlust. “Tijd voor verandering. Tevens de slogan van GroenLinks. Dat ga ik doen. Het blijft een strijd en dat kan ook lokaal”, vertelt zij. Zo noemt ze bijvoorbeeld de duurzaamheidsdoelen voor de stad. Onlangs heeft ze in de fractie een motie aangeboden waarin deze doelen terugkomen. Deze motie werd als goed bevonden en werd deze week bij de gemeentebegroting aangeboden. “Dit zijn de kleine stappen die we lokaal kunnen doen. Want als politiek moeten we een goed voorbeeld geven.”

Marianne Schouten 3 Ernst Bergboer
GroenLinks-raadslid Marianne Schouten © Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.