Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Mogelijke verkeersruzie in Glanerbrug loopt uit de hand: voorbijganger trekt mes

460841 641707

Een mogelijke verkeersruzie heeft zondagavond in Glanerbrug tot een opeenvolging van incidenten geleid.

Wilco Louwes | Tubantia

Om nog onduidelijke reden heeft een automobilist zondagavond een ouder echtpaar klemgereden aan de Schoolstraat, door vlak voor hen te stoppen. Volgens omstanders benaderde de man het echtpaar vervolgens op een agressieve wijze.

Geslagen en mes getrokken
Een bestuurder van een busje dat achter het echtpaar reed zou daarop zijn uitgestapt en de agressieve man een klap hebben uitgedeeld. Een nog onbekende voorbijganger op een fiets bemoeide zich vervolgens met de ruzie door een mes te trekken en te schreeuwen.

Aanhouding
De Koninklijke Marechaussee en de politie waren snel ter plaatse en zetten de Schoolstraat voor korte tijd af. Volgens omstanders is de bestuurder van de bus meegenomen door de politie en is de man die werd geslagen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Het oudere echtpaar is hevig geschrokken en door de politie en omstanders naar huis gebracht. Waar de man met het mes is gebleven, is de vraag. Hij vluchtte toen de politie ter plaatse kwam en liet zijn fiets achter. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. archieffoto: Lenneke Verbeek
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.