Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldkampioene Femke Bol loopt 'uitzwaaiwedstrijd' in Hengelo

240327 femke bol FBK03592
Femke Bol is op 7 juli van de partij tijdens de FBK Games in Hengelo
Beeld: FBK Games

Ze mag dan inmiddels een atlete van wereldfaam zijn, Femke Bol blijft de FBK Games trouw. Op zondag 7 juli komt de 24-jarige Amersfoortse terug naar Hengelo om er de 400 meter te lopen. Minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs zal ze laten zien hoe het ervoor staat met de vorm.

Femke Bol: “Ik ben ontzettend blij om dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo. Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol.”

Zoals gezegd staat er momenteel geen maat op Femke Bol. Naast haar indoortitels van maart op de 400 en 4x400 meter wist ze vorig jaar in Boedapest ook twee wereldtitels te veroveren, op de 400 meter horden en op de 4x400 meter estafette. Ze werd in 2023 dan ook uitgeroepen tot beste Europese atlete en sportvrouw van Nederland.

Femke bol fbk games hengelo 2022 FOTO FBK GAMES
Lees ook
Directeur FBK Games: 'Bijna uitverkocht, ondanks de regen! Gewoon gaaf, toch?'

Meeting director van de FBK Games Ellen van Langen: “We zijn blij dat we Femke als grote ster van de FBK Games 2024 kunnen aankondigen. Vorig jaar liep ze een fantastisch baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al spectaculaire dingen laten zien. Ik hoop dat de FBK Games voor haar dit jaar een mooie laatste boost zijn voor de Olympische Spelen."

Mensen die Femke en de andere atleten, waarvan de namen de komende weken bekendgemaakt zullen worden, willen in Hengelo kunnen hun kaarten vanaf nu bestellen via de site van de FBK Games.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.