Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bas Wolters (52) nieuwe ‘Chief Glimlach’ bij Oldenzaal Promotie

Bas Wolters Glimlach van Oldenzaal
Bas Wolters is de nieuwe ‘Chief Glimlach’ in Oldenzaal.
Beeld: Leon de Man / Stichting Oldenzaal Promotie

Op billboards in de stad werd de functie ronkend omschreven als ‘Chief Glimlach’. Formeel was de Stichting Oldenzaal Promotie op zoek naar een directeur-bestuurder, na het vertrek van Jeff van de Biggelaar naar Enschede. Hij wordt nu opgevolgd door Bas Wolters (52), die als aanjager het ‘merk Oldenzaal’ nog beter in de markt moet gaan zetten.

Bouwen aan de toekomst

Bas Wolters, die al zo’n 30 jaar woonachtig is in Oldenzaal, heeft in uiteenlopende functies ruime ervaring opgedaan op het gebied van marketing, branding en het activeren en verbinden van mensen. Wolters: "Ik zie het als een prachtige uitdaging om een bijdrage te mogen leveren aan het versterken van het merk Oldenzaal. Samen met het team en alle Oldenzaalse partners – in de breedste zin van het woord - bouwen aan de toekomst van onze stad, is een gedachte waar ik erg enthousiast van word.”

Citymarketing naar hoger plan

In de rol van directeur-bestuurder zal Wolters zich vooral bezighouden met ‘het merk Oldenzaal’ en de positionering van de stad als geheel. In zijn functieomschrijving heet het dat hij ‘vanuit strategisch perspectief een leidende rol heeft om de citymarketing naar een hoger plan te brengen, zodanig dat Oldenzaal zich als gastvrije stad blijvend ontwikkelt.’ Als directeur-bestuurder geeft hij daarnaast leiding aan de stichting, adviseert hij de gemeente, onderhoudt contacten met de vele stakeholders en is hij verantwoordelijk voor de subsidie-aanvraag en -verantwoording.

Gewend in teams te werken

Joost Luttikhuis, voorzitter Raad van Toezicht Stichting Oldenzaal Promotie. heeft er alle vertrouwen in met Bas Wolters met zijn ruime marketing-ervaring, enthousiasme en drive, de juiste persoon te hebben gevonden voor de rol van directeur-bestuurder. Luttikhuis: “Hij is gewend om in teams te werken, te inspireren en mensen te betrekken. We kijken ernaar uit dat Bas zijn functie met verve gaat vervullen en daarmee de stichting én de stad Oldenzaal van een energieke nieuwe impuls voorziet!”

Samenwerken met centrummanager

Bas Wolters begint op 22 april aan zijn nieuwe klus als aanjager zijn van de Stichting Oldenzaal Promotie. Het gaat overigens om een baan van 24 uur. Wolters zal nauw gaan samenwerken met Sharon Wessels die onlangs – eveneens voor 24 uur – werd aangesteld als centrummanager. Jeff van de Biggelaar combineerde beide functies nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.