Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Nieuwe generatie' neemt stokje over bij CDA Enschede: Van Lagen (29) wordt fractievoorzitter

Mart van Lagen Ernst Bergboer
Mart van Lagen is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Enschede.
Beeld: 1Twente/Ernst Bergboer

Raadslid Ton ten Vergert (65) van het CDA in Enschede doet een stapje terug binnen zijn fracftie. Met ingang van april neemt raadslid Mart van Lagen (29) het stokje van hem over als fractievoorzitter. Ten Vergert blijft tot het einde van deze raadsperiode, begin 2026, wel actief als raadslid voor de christendemocraten.

Binnen het CDA Enschede heeft Ten Vergert verschillende functies bekleed. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is hij raadslid. Na het vertrek van Ayfer Koç, na de verkiezingen in 2022, werd hij fractievoorzitter. Ten Vergert zegt halverwege de raadsperiode en met oog op de toekomst plaats te willen maken voor een nieuwe generatie CDA’ers. "Graag maak ik daarom ruimte voor een jongere generatie CDA’ers die verder bouwen aan een zichtbaar en herkenbaar verhaal voor heel Enschede."

Eigen CDA-verhaal

Zo nieuw is die jongere generatie overigens niet. Mart van Lagen loopt namelijk al een tijdje mee in de gemeenteraad. In 2014 werd hij het jongste raadslid van Enschede. Na het afscheid van voormalig wethouder Patrick Welman keerde Van Lagen na een korte afwezigheid (hij was bij de verkiezingen in 2018 niet herkozen) weer terug in de raad.

Bij de overdracht van het fractievoorzitterschap wil de 29-jarige Enschedeër alle ruimte pakken voor het eigen CDA-verhaal. "We willen verder kijken dan de waan van de dag en blijven onze controlerende taak als volksvertegenwoordigers uitvoeren en bouwen tegelijkertijd aan doortimmerde hoopvolle plannen voor de toekomst.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.