Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wilminktheater Enschede wil met Willem Wilmink Junior Award kinderen stimuleren zelf liedjes te schrijven

Wilminktheater
Het Wilminktheater
Beeld: Laurens Kuiper

Naast de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied komt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede nu met een award voor kinderen: de Willem Wilmink Junior Award 2024. Kinderliedjes die worden ingezonden voor deze award moeten zijn geschreven door kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De award zal aan het einde van de landelijke kindermuziekweek (5 t/m 14 april) worden uitgereikt.

“De prijs is in het leven geroepen om kinderen al op jonge leeftijd te stimuleren om muziek te maken”, aldus een woordvoerder van het Wilminktheater. "Uit alle inzendingen worden vijf genomineerden gekozen, die hun lied verder mogen uitwerken met professionals. Zo krijgen kinderen al vroeg de kans om serieus aan de slag te gaan met muziek."

“De prijs is in het leven geroepen om kinderen al op jonge leeftijd te stimuleren om muziek te maken”

Professionele zanger(es)

Kinderen die een volledig lied, alleen een liedtekst of een deel van een liedje hebben geschreven, kunnen tot en met 10 april hun bijdrage insturen. De uitverkorenen zullen hun lied opgenomen zien worden in een studio en hij of zij mag tijdens het vrijheidsconcert op 5 mei, als afsluiter van het kinderfestival RUMOER, het lied ten gehore brengen. Óf het Wilminktheater vragen hiervoor een professionele zanger of zangeres aan te wijzen.

icon_main_info_white_glyph

Willem Wilmink Junior Award

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.willemwilminkprijs.nl. Ze kunnen een MP3-bestand van het lied en/of een uitgeschreven liedtekst insturen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.