Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Hengelo wil voormalig pabo-ge­bouw Edith Stein overnemen van Saxion

20240322 voormalige pabo edith stein ma de ruyterlaan
Saxion verkoopt het voor­ma­lige pabo-ge­bouw aan de M.A. de Ruyterlaan aan de gemeente Hengelo
Beeld: Google

Saxi­on wil af van het voor­ma­lige pabo-ge­bouw aan de M.A. de Ruyterlaan in Hengelo. De onderwijsinstelling laat weten op de betreffende locatie geen on­der­wijs­doel­stel­lin­gen meer te hebben. De gemeente Hengelo heeft recht op eerste koop en wil het pand ook overnemen, meldt Saxion.

Huisvesting onderwijsinstellingen

De gemeente Hengelo verwacht dat de benodigde capaciteit voor onderwijs de komende jaren niet zal afnemen en heeft daarom interesse voor het gebouw. Op dit moment is de gemeente al huurder van het pand en wordt het onder meer gebruikt als tijdelijke huisvesting voor onderwijsinstellingen die bijvoorbeeld aan het verbouwen zijn, zoals het Twickel College in het verleden. Op dit moment is het onderwijscomplex nog in gebruik door de School voor Persoonlijk Onderwijs.

Verkoopprijs

Hogeschool Saxion wil niet bekendmaken wat de verkoopprijs is. De gemeente Hengelo zou op dit moment bezig zijn met het definitief maken van het koopcontract door het college van B en W. Het is niet voor het eerst dat het gebouw te koop wordt aangeboden door Saxion. Daar was in 2013 namelijk ook al sprake van toen het besluit viel om de pabo te verhuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.