Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Stadsbestuur Utrecht kijkt met begerig oog naar Enschedeërs

Sharondijksma
Dijksma is momenteel wethouder in Amsterdam
Beeld: Emiel Muijderman

Utrecht kijkt met een begerig oog naar Enschedeërs en ex-Enschedeërs. De Enschedese Sharon Dijksma, nu nog wethouder in Amsterdam, wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Utrecht. Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht bestaat straks uit drie oud-Enschedeërs.

Dijksma is nu nog wethouder in Amsterdam, maar zal binnenkort de overstap maken naar Utrecht. De gemeenteraad droeg Dijksma dinsdagavond aan als kandidaat.

Ze volgt burgemeester Jan van Zanen op, die sinds de zomer burgemeester van Den Haag is. Na het vertrek van Van Zanen werd de voormalig burgemeester van Enschede, Peter den Oudsten, tot interim burgemeester benoemd.

In het College van Burgemeester en Wethouders werkt sinds vorig jaar december Eelco Eerenberg, ex-wethouder van Enschede. Linda Voortman, geboren in Enschede, is eveneens wethouder in de Domstad.

Sharon Dijksma heeft een tijd in Enschede gewoond en studeerde aan de Universiteit Twente. In 1994 nam zij plaats in de blauwe zetels van de Tweede Kamer. Haar laatste baan in Den Haag was als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.