Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lucas Vennegoor of Hesselink treedt bij FC Twente in de voetsporen van vader Jan

240314 vennegoor en vennegoor FOTO FCT MEDIA
Een trotse vader Jan met een blije zoon Lucas.
Beeld: fc twente media

Lucas Vennegoor of Hesselink heeft donderdag 14 maart een contract getekend bij FC Twente. Op de dag dat de spits en 'zoon van Jan' zijn achttiende verjaardag vierde, zette hij zijn handtekening onder een verbintenis die loopt tot medio 2027.

Lucas Vennegoor of Hesselink begon met voetballen in de jeugd van Quick ‘20 en maakte in 2016 de overstap naar de jongste lichting van de FC Twente/Heracles Academie. “Dat ik vandaag mijn contract mag tekenen is fantastisch. Ik ben er super trots op”, vertelt de Oldenzaler. “Op de dag dat ik tien jaar werd kreeg ik bericht dat ik was geselecteerd voor de jeugdopleiding van FC Twente, acht jaar later is het weer een speciale dag.”

“Het is mooi dat opnieuw een regionaal talent uit de Academie een contract tekent bij FC Twente”

FC Twente is blij dat de zoon van oud-FC Twentespits Jan Vennegoor of Hesselink nu z'n eerste contract bij FC Twente heeft getekend. Technisch directeur Arnold Bruggink voetbalde nog met vader Jan: "Hierdoor ken ik Lucas al als klein ventje. Voor mij persoonlijk is het dan ook bijzonder om hem deze stap te zien maken."

Zelf is de nieuwe FC Twentespeler ook blij voor ruim drie jaar getekend te hebben: “Vanaf mijn eerste seizoen heb ik een leuk tijd gehad in de Academie met goede trainers. Ik heb jarenlang bij Mats Rots in het team gezeten en hopelijk zitten we straks samen bij het eerste. De laatste jaren werd het voetbal in de jeugdopleiding steeds serieuzer en merkte ik dat ik een stap hoger kon maken. Dat heeft mij alleen maar nog meer gemotiveerd om er nog harder voor te werken."

'Bizar veel geleerd'

"Dit seizoen heb ik bizar veel geleerd. Tijdens de winterstop mocht ik met de eerste selectie mee op trainingskamp en ook in enkele oefenduels heb ik minuten mogen maken. Dan mag je eraan proeven en dat zijn ervaringen en momenten die je allemaal meeneemt voor later”, vertelt Vennegoor of Hesselink junior, die dit jaar zijn wedstrijden speelt in Onder 18 en in achttien wedstrijden zeventien keer trefzeker was.

20231212 OEFENWEDSTRIJD FC TWENTE PEC ZWOLLE VLAP EN VAN BERGEN FOTO FC TWENTE MEDIA
Lees ook
FC Twente met ruime cijfers langs PEC Zwolle in besloten oefenduel

Kopsterk

Arnold Bruggink kent de kwaliteiten van Lucas Vennegoor of Hesselink: “Lucas is een echte spits, die goed kan afwerken en sterk is in de lucht. Hij is een van de talenten uit de Academie waarvan wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien als speler van FC Twente. Lucas speelt vanaf zijn tiende jaar in de jeugdopleiding. Het is mooi dat opnieuw een regionaal talent uit de Academie een contract tekent bij FC Twente en de kans krijgt de volgende stap te zetten. "

Jan Vennegoor of Hesselink

Als Vennegoor of Hesselink zich straks bij de eerste selectie speelt, treedt hij in de voetsporen van z'n vader. Jan Vennegoor of Hesselink maakte tussen 1996 en 2001 furore als spits van FC Twente. “Natuurlijk wordt altijd die vergelijking gemaakt en dat vind ik alleen maar mooi. Ik praat veel met mijn vader over voetbal. Hij daagt mij ook weleens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.