FC Twente met ruime cijfers langs PEC Zwolle in besloten oefenduel

FC Twente heeft dinsdagmiddag een 4-0 oefenzege geboekt op PEC Zwolle. De doelpunten kwamen van Michel Vlap, Naci Ünüvar, Max Bruns en Mats Rots. Vooral de 4-0 van Rots mocht er wezen: hij schoot van afstand hard binnen.

FC Twente begon met een Eredivisie waardige opstelling aan de wedstrijd met basisplaatsen voor onder andere Ricky van Wolfswinkel, Joshua Brenet, Mees Hilgers, Carel Eiting en Michel Vlap. Die laatste mocht dinsdag weer eens vanaf zijn vertrouwde positie op het middenveld spelen en zorgde in een niet al te boeiende eerste helft voor de enige treffer voor rust.

Kansen en doelpunten na rust

De tweede helft was een stuk interessanter om naar te kijken. In het laatste half uur van de wedstrijd reeg FC Twente de kansen aaneen en dat leidde tot nog drie doelpunten. In de zeventigste minuut zette Naci Ünüvar de 2-0 op het scorebord. Zijn schot iets voorbij de rand van de zestien ging via de paal binnen. Een kwartier later kopte Max Bruns uit een voorzet van Mitchell van Bergen de 3-0 binnen.

De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Mats Rots. De linksback zorgde met een fraai schot van afstand voor 4-0.

Opstelling: El Maach, Brenet, Hilgers (74’ Mesbahi), Bruns, Mats Rots, Besselink (62’ Kuster), Eiting, Vlap (62’ Nagel), Ünüvar (74’ Ribbers), Van Wolfswinkel (62’ Vennegoor of Hesselink), Van Bergen.