Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo en provincie tikken anderhalf miljoen af voor rotonde op plek ‘chaotische kruising’ PC Hooftlaan

Kruising pc hooftlaan laan van driene
De huidige verkeerssituatie wordt als onoverzichtelijk gezien.
Beeld: Google Earth

Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo heeft anderhalf miljoen euro vrijgemaakt voor de herinrichting van de kruising van de PC Hooftlaan met de Laan van Driene. Een groot deel van het budget komt van de provincie. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in juni een begin gemaakt met de aanleg van een rotonde op deze plek.

Volgens het stadsbestuur zou een rotonde 'het gevoel van onveiligheid' moeten verminderen. De provincie Overijssel draagt ruim één miljoen euro bij aan de aanleg van de rotonde. Verwacht wordt dat de werkzaamheden in juni van start zullen gaan. Hoewel de gemeenteraad op 10 april nog moet stemmen over het plan, lijkt dit slechts een formaliteit te zijn, gezien de brede steun voor de rotonde.

Oversteken

Het oversteken van de PC Hooftlaan is voor fietsers behoorlijk lastig. Tijdens drukte kan het voor auto's ook moeilijk zijn om veilig vanuit de PC Hooftlaan in te voegen op de Laan van Driene. In het verleden zijn er regelmatig ongelukken gebeurd op dit stuk weg. De rotonde is onderdeel van een groter plan om de veiligheid rondom het winkelcentrum Groot-Driene te verbeteren. Werkzaamheden bij de rotonde aan de Staringstraat zijn inmiddels ook begonnen.

“Het is goed dat er actie wordt ondernomen. Door het aanleggen van een rotonde wordt het veiliger en overzichtelijker, ook voor fietsers.”

Veilig Verkeer Nederland is blij

Hans van Dam, voorzitter van de Hengelose afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN), is verheugd dat de verkeerssituatie wordt aangepakt: "Het is goed dat er actie wordt ondernomen. Door het aanleggen van een rotonde wordt het veiliger en overzichtelijker, ook voor fietsers."

De huidige situatie is al sinds de bouw van Groot-Driene in de jaren zestig en zeventig niet veranderd. Door de steeds meer toenemende verkeersdrukte is de oversteek steeds chaotischer en onoverzichtelijker geworden.

Verkeersveiligheid

Vorige week werd er in het stadhuis nog gesproken over het thema verkeersveiligheid, waar Van Dam namens VVN ook het woord voerde. "Het is natuurlijk positief dat de infrastructuur wordt aangepakt, maar hiermee ben je er nog niet", benadrukte de voorzitter. Volgens hem moet er ook worden ingezet op gedragsverandering. "Iemand die te hard rijdt of zijn telefoon gebruikt tijdens het rijden, zal dat blijven doen, ongeacht de infrastructuur."

De werkzaamheden duren naar alle waarschijnlijkheid tot eind dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.