Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-Hengeloër laat tien padelbanen aanleggen in hoogste hal Stork: 'Hopelijk kunnen we hier na twee jaar blijven'

Drie Tukkers zijn de afgelopen maanden in relatieve stilte bezig geweest met de aanleg van tien padelbanen in een van de leegstaande Storkhallen. Deze week worden ze in gebruik genomen. Oud-Hengeloër Sander Hofstede is een van hen. Samen runt het drietal het bedrijf Playside.

Hal 44 is de hoogste van alle Storkhallen op het immense terrein ten zuiden van het station in Hengelo. Een lob van 25 meter behoort daar tot de mogelijkheden, weet Sander Hofstede: "Ik heb natuurlijk al een paar potjes gespeeld hier en een van m'n tegenstanders krijgt de ballen enorm hoog." Dat is 'niet voor de leuk, maar maakt onderdeel uit van de tactiek', vertelt Hofstede: "Bij padel is de lob een aanvallende bal, waarmee je snel naar het net kunt komen om daar vervolgens een winner te slaan."

“Op een binnenbaan heb je geen last van de wind of van hinderlijke zonnestralen en omwonenden hoor je niet klagen over het lawaai van de ballen of van de spelers.”

Playside is voor Hofstede en z'n partners Dylan Hurum en Johan van Dijk een uit de hand gelopen hobby: ze hebben alledrie een reguliere baan. Als de in Hengelo geboren Oldenzaler Hofstede over de sport praat, hoor je dat je met een liefhebber te maken hebt: "Ik vind het inderdaad een geweldige sport! En dat ik het vanaf nu op deze markante plek kan spelen, is natuurlijk helemaal geweldig. Op een binnenbaan heb je geen last van de wind of van hinderlijke zonnestralen en omwonenden hoor je niet klagen over het lawaai van de ballen of van de spelers. Een echte win-win dus."

Geluid

Met dat geluid van de ballen valt het trouwens enorm mee, vertelt Hofstede: "Overal in het land, ook in Hengelo, komen omwonenden in verweer tegen de aanleg van buitenbanen en voeren dan aan dat het geluid van de ballen tegen het racket en de wand zoveel harder is dan dat van bijvoorbeeld tennisballen. Ik denk echter dat ze meer last hebben van het geluid van de mensen, van de sociale interactie aan het net."

Lees verder onder de afbeelding.


  • 240308 padel sander hofstede storkhal FRANKLIN
    Hal 44 is de hoogste hal van Stork en zeer waarschijnlijk is het Europa's hoogste indoor padellocatie. Het glazen dak zorgt ervoor dat er overdag niet of nauwelijks kunstlicht gebruikt hoeft te worden om verantwoord te kunnen padellen.
    Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
  • 240308 padel sander hofstede storkhal 2 FRANKLIN
    Hal 44 is de hoogste hal van Stork en zeer waarschijnlijk is het Europa's hoogste indoor padellocatie. Het glazen dak zorgt ervoor dat er overdag niet of nauwelijks kunstlicht gebruikt hoeft te worden om verantwoord te kunnen padellen.
    Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Maar goed, daarover hoeven Hofstede en z'n partners zich niet druk te maken. Wel druk maken ze zich over de tijd die ze krijgen om hun bedrijf Playside op deze locatie tot wasdom te laten komen: "We hebben een contract afgesloten voor twee jaar. Daarna wil de eigenaar KMS hier andere plannen tot ontwikkeling laten komen. Die twee jaar hebben we sowieso nodig om uit de kosten te komen, maar het zou natuurlijk het mooist zijn als we met onze padelbanen deel gaan uitmaken van de plannen hier."

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Meer weten over de padelbanen in Storkhal 44 of een baantje boeken? Ga naar https://www.playside.nl/. De officieuze opening is deze week en op maandag 1 april (2e paasdag) is de officiële opening: "Met een hapje en een drankje en mensen mogen dan kosteloos uitproberen of padel iets is voor hen. We proberen de burgemeester of een wethouder te strikken om een lintje door te knippen."

Ook in Losser

Dit wordt Playsides tweede padellocatie. In Losser hebben ze de tennishallen in de zomermaanden in gebruik. "We werken daar met mobiele banen. Die zijn relatief eenvoudig in elkaar te zetten, waardoor dat prima uitkan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.