Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente klaar voor wedstrijd in eigen huis tegen Sparta: 'Ploeg met veel wapens'

Na een moeizame overwinning tegen Vitesse staat voor FC Twente morgen de wedstrijd tegen Sparta op het programma. De ploeg van Joseph Oosting neemt het om kwart voor zeven in eigen huis op tegen de Spartanen. Bij Lars Unnerstal, Mathias Kjølø en Mees Hilgers hangt er nog een vraagteken boven het hoofd.

FC Twente wist met moeite een overwinning over de streep te trekken in de wedstrijd tegen Vitesse. “We begonnen goed, maar na rust vond ik Vitesse gewoon beter”, blikt hoofdtrainer Joseph Oosting terug. “Maar door de wissels vind ik wel dat we de wedstrijd naar ons toe hebben getrokken en verdiend gewonnen hebben.”

‘Derby’ tegen Heracles

Twee dagen na de wedstrijd in Arnhem stond er een oefenwedstrijd tegen Heracles op de planning. De twee Twentse ploegen deelden met een uitslag van 2-2 de score. “Wij willen iedereen dezelfde belasting geven, ook voor de mannen die weinig of geen speelminuten maken”, legt de oefenmeester uit. “Daarom is zo’n oefenwedstrijd erg belangrijk. We hebben iedereen keihard nodig.”

Vraagtekens

Deze zaterdag is niet iedereen aanwezig in de wedstrijd tegen de nummer tien, Sparta Rotterdam. “We moeten nog kijken of Mathias Kjølø en Lars Unnerstal kunnen starten of bij de selectie zitten”, aldus Oosting. “Mees Hilgers wordt wel een heel moeilijk verhaal of hij fit is voor de wedstrijd.”

“Daar moeten we op verdacht zijn”

Oosting is op de hoogte van de wapens bij de tegenstander: “Ze hebben goede buitenspelers die dribbel- en voetbalvaardig zijn”, vertelt Oosting. “Als die niet in de wedstrijd zitten kunnen ze altijd nog een lange bal op Lauritsen geven. Daar moeten we op verdacht zijn.” Ook benoemd de trainer de diepgaande middenvelders van de Rotterdammers. “Ik vind dat Sparta het goed voor elkaar heeft.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.