Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: Nederpop, mooie rommel bij HKC, klassiek met Cecilia en SchouwArt

Rommelmarkt
Voor de veertigste keer organiseert de Hengelosche Korfbal Club (HKC) de jaarlijkse grote rommelmarkt.
Beeld: Niels Wesselink

Dit weekend is er weer van alles te doen in Hengelo. Neem de veertigste editie van de jaarlijkse rommelmarkt bij de Hengelosche Korfbal Club (HKC) en in de schouwburg is een rondleiding te volgen langs kunstwerken van vier verschillende kunstenaars.

Rommelmarkt (HKC)

Voor de veertigste keer organiseert de Hengelosche Korfbal Club (HKC) de jaarlijkse grote rommelmarkt op zaterdag 2 maart van 09.00 tot 13.00 uur. De markt is op het gehele HKC-complex op sportpark 't Wilbert en is nagenoeg geheel overdekt. Er is van alles te koop, behalve meubels. De entree is gratis en het welbekende Broodje Rommelmarkt is dit jaar natuurlijk ook weer te koop. Hoe dat smaakt? Daar kom je vanzelf achter als je gaat!

Rondleiding SchouwArt

SchouwArt, in Schouwburg Hengelo, is hét kunstpodium van Hengelo. De overkoepelende stichting wil kunst toegankelijk maken voor iedereen. SchouwArt biedt een podium voor fotografie, film en video, schilderijen, objecten, installaties, performances, design en grafische vormgeving. Op zaterdag 2 maart om 14.00 uur is er een rondleiding, waarbij de kunstenaars Paul Hoebee, Anita Hahyary, Johan Bruinenberg en Gisela Schaper aanwezig zijn. Entree is gratis, maar reserveren is aan te bevelen.

Familieconcert

Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia uit Hengelo geeft dit weekend een concert voor de hele familie. Voor iedereen van 8 tot 88 en ouder. Het concert wordt op zondagmiddag 3 maart om 13.30 uur in de Waterstaatskerk gehouden. Het programma biedt voor jong en oud de gelegenheid klassieke muziek op een speelse manier te beleven. Toegang is gratis, vrije gift is welkom.

Nederpop

Ben jij helemaal fan van Nederlandse popmuziek, dan is dit evenement iets voor jou. Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur is er een speciale muziekavond bij muziekcafé De Cactus. Een perfecte avond om met je vrienden van Nederpop-klassiekers te genieten. Kaarten kosten 10 euro.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.