Verkeer
Stuur appje
Zoek

Droom komt uit: Aveleijncliënt Ricardo kruipt een avond in de huid van de Hengelose brandweer

240226 Ricardo in Brandweervoertuig met helm
Het was een grote wens van Ricardo (links) om voor één keer in de huid van een echte brandweerman te kruipen.
Beeld: Wensboom Hengelo

Ricardo van de Worp, bewoner van een Aveleijnlocatie in Hengelo, heeft een avondje meegelopen met de brandweer in zijn woonplaats. Het was een grote wens van hem om voor één keer in de huid van een echte brandweerman te kruipen. Die wens diende hij eind vorig jaar in op de wenspagina van de stichting Wensboom Hengelo.

Gezamenlijke maaltijd

Anthony McGarry, ploegchef van van de brandweer Hengelo, reageerde enthousiast op Ricardo's verzoek en nodigde hem uit een avond mee te lopen. Het bezoek aan de kazerne aan de Lansinkesweg begon met een gezamenlijke maaltijd met Anthony's collega's van 'groep 3'. Daarna kreeg Ricardo alle ins en outs van het brandweervak uitgelegd en mocht hij een aantal zaken aan den lijve ondervinden.

Ladderwagen

Zo inspecteerde hij een brandweerauto en ging hij mee omhoog in het bakje van de ladderwagen. Als kers op de taart werd Ricardo na afloop thuisgebracht per brandweerauto door het volledige team.

icon_main_info_white_glyph

Wensboom Hengelo

Onder het motto ‘Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Hengelo de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, Stichting Centrummanagement Hengelo en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld, die afgelopen december in de fysieke wensboom op het marktplein zijn gehangen of die online zijn ingediend.

Van oor tot oor

Hij straalde bij thuiskomst van oor tot oor: "Het was fantastisch! Dank jullie wel, brandweer, dat dit zo kon!" Het wenscomité sluit zich volledig aan bij Ricardo's enthousiasme en bedankt de brandweer Hengelo voor haar medewerking.

240226 Brandweer hengelo diner met Ricardo
Het bezoek aan de kazerne aan de Lansinkesweg begon met een gezamenlijke maaltijd met Anthony's collega's van 'groep 3'.
Beeld: Wensboom Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.