Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dertig Hengelose minima-gezinnen naar de bios: ‘We willen de gezinnen een mooie herinnering geven’

Bioscoop pixabay
Beeld: Pixabay

Dertig Hengelose gezinnen die in armoede leven mogen zaterdagmiddag naar de bioscoop. Stichting Nelly heeft de middag georganiseerd met hulp van Stichting All4Free en Rotaryclub Hengelo-Driene. "Deze gezinnen verdienen het om onbezorgd naar de bioscoop te gaan", zegt organisator Frank Boereboom van Stichting Nelly.

Zo'n dertig gezinnen met ongeveer 100 mensen mogen zaterdagmiddag naar de bioscoop in Hengelo. Er is geregeld dat ze naar de film 'Beestenboel aan Boord' kunnen en er is allerlei lekkers geregeld voor de kinderen en hun ouders. "Het idee is om de gezinnen tenminste een dagdeel plezier te geven en dat zij mooie herinneringen kunnen maken als gezin", zegt organisator Frank Boereboom van Stichting Nelly. Boereboom is ook ijscoman en organiseert met zijn stichting ieder jaar Franky's kinderdag.

Donatie

Dankzij een financiële gift van Rotaryclub Hengelo-Driene heeft Stichting Nelly de middag kunnen organiseren. "Eerst wilde zij een financiële bijdrage doen aan Franky's kinderdag, maar wij hadden al genoeg giften en sponsoren." De rotaryclub doneerde alsnog een bedrag, zodat de speciale bioscoopmiddag ook gehouden kon worden. Ook in de toekomst zullen er uitstapjes gepland worden voor gezinnen in armoede.

Gezinnen

De gezinnen hebben het niet breed, waardoor uitstapjes naar de dierentuin of naar de bioscoop er vaak niet in zitten. "Als je bijvoorbeeld een gezin meeneemt naar de dierentuin en je ziet de vader huilen omdat zijn kinderen eindelijk een dagje weg kunnen. Dan breekt je echt", zegt Boereboom.

Boereboom en zijn stichting wisten niet welke families het financieel zwaar hebben, maar een andere stichting kon hierbij toch helpen: "We hebben goede contacten met Stichting All4Free. Zij weten precies welke gezinnen het financieel zwaar hebben." Via die stichting werden dertig families uitgenodigd voor de speciale middag. All4Free helpt gezinnen in armoede met allerlei zaken, zoals bijvoorbeeld schoolspulletjes voor kinderen of het regelen van een verjaardag.

Stichting Nelly

Stichting Nelly werd vijf jaar geleden opgericht door Frank Boereboom en zijn broer. De stichting is vernoemd naar hun moeder Nelly: "Onze moeder was altijd vrijgevig. Ze was altijd met mensen bezig die het zwaar hadden. Dat heeft zij ons in de opvoeding altijd meegegeven", zegt Boereboom. Op de vraag waarom ze de stichting zijn begonnen, weet Boereboom het niet. "Misschien was het wel een bericht van hogerhand."

Boereboom is niet iemand die graag vooraan staat: "Ik wil ook helemaal niet op de voorgrond staan, maar ik wil wel dat de stichting bekender wordt. Met meer giften kunnen we nog meer gezinnen een mooie dag bezorgen." In 2022 kreeg Boereboom de Overijsselse Vrijwilligersprijs voor zijn inzet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.