Breaking
Twente

Avondklok ligt in Twente op de loer

Nog geen draconische maatregelen als een avondklok, maar ze liggen wel op de loer als Twentenaren zich niet strikt aan de maatregelen houden die vanavond om 22.00 uur in gaan.

Extra persmoment

De veiligheidsregio Twente laste vanmiddag om vier uur een extra persmoment in. Na de persconferentie van het kabinet gisteravond, is het aan de regio’s om nieuwe corona-richtlijnen te vertalen naar de lokale situatie. Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio waarschuwde de bevolking met klem zich aan de maatregelen te houden.

SCHELBERGVR
Burgemeester Schelberg, plaatsvervangend voorzitter veiligheidsregio Twente © Still uit video, © 1Twente

Voorwaarschuwing

Er werd niet vervroegd een lockdown aangekondigd, maar wel werd alvast een voorwaarschuwing gegeven door Schelberg. In die zin was het nieuws minder breaking dan gedacht.

De Veiligheidsregio bleef aan de veilige kant met de constatering dat de landelijke maatregelen die vanavond om 22.00 uur ingaan, uiteraard ook voor Twente gelden. Daarna kwamen de kanttekeningen: “Twente doet het niet goed, het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg en als we dat niet sneller naar beneden krijgen, liggen de extra maatregelen klaar”, was de situatieschets van Schelberg. “Dit moeten we toch met elkaar kunnen.”

Voorlopig dus nog geen extra consequenties. Wel ultieme pogingen de besmettingsgolf naar beneden te krijgen. Want anders...

Thuiswerken

De Veiligheidsregio is ook in gesprek met werkgevers om de werknemers vooral thuis te laten werken. Er schijnen werkgevers te zijn die zich weinig gelegen laten liggen aan de adviezen en het personeel gewoon naar het werk laat komen.

Dat moet worden voorkomen, vandaar dat de Veiligheidsregio de werkgevers dringend oproept het thuiswerken te faciliteren.

Overigens trok de mededeling van 1Twente dat er een ingelaste persconferentie zou komen zoveel aandacht, dat de website van onze lokale zender een tijd niet meer bereikbaar was.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.