Enschede
Follow-up
Video

Coronafotograaf neemt nu ook ondernemers op de korrel

Soms loopt een project uit de hand. Wat begon als een ludiek idee, een beetje geboren uit nood, groeit je bijna boven het hoofd. Het overkwam Annabel Jeuring met haar serie portretten van Enschedeërs in quarantaine, achter glas. Dat was tijdens de eerste covid-golf. Nu werkt ze aan een portretserie van ondernemers.

Coronafotograaf tegen wil en dank, maar wie zich zulke projecten op de hals haalt, vraagt er om. Haar eerste serie trok landelijk media-aandacht. Jeuring is best moe, erkent ze. Maar ja, dit is een unieke tijd en een kronikeur als Jeuring wil - móet - daar natuurlijk bij zijn.

Hart onder de riem

De portretserie van ondernemers is een samenwerkingsproject met Enschede Promotie, die al maanden de schijnwerpers richt op lokale middenstanders. En met reden. Het is een makkelijker klus, zei Jeuring in 1Twente Vandaag. “Die ondernemers kunnen allemaal wel een hart onder de riem, een steuntje in de rug gebruiken.”

Annabel Jeuring Ernst Bergboer
Annabel Jeuring achter glas - het werd tijd © Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.