Sport
Video

Onrustige periode voor wielrenner Lammertink: letsel en afgelastingen

Het wielerseizoen zit er bijna op en dat betekent dat veel renners nu de fiets weer kunnen opbergen en hun welverdiende pauze kunnen nemen. Op 8 november eindigt dit seizoen en begint de periode dat veel renners zich op kunnen maken voor nieuwe ploegen, nieuwe teamgenoten en vooral het nieuwe seizoen. Zo ook wielrenner Maurits Lammertink uit Enter.

De renner, die in dienst van het Waalse team Circus-Wanty-Gobert rijdt, heeft zijn seizoen afgesloten na de Ronde van Vlaanderen medio oktober. Een van de oudste koersen was echter iets teveel van het goede voor Lammertink: “Ik kwam achter een groepje te zitten na wat valpartijen en verloor zo ook mijn goede benen. Toen ben ik maar afgestapt”, meldt de Tukker. “Maar ik wil hem graag nog een keer rijden wanneer de supporters langs de kant staan. Dat staat hoog op mijn lijstje.”

Corona

Het seizoen was een aardige tijd onderweg toen ook de wielersport stilgelegd werd door het coronavirus. Lammertink begon nog wel met zijn trainingsstages en de eerste koersen in Spanje, maar net voor de eerste grote wedstrijd die op de planning stond, werd het seizoen stilgelegd. Na het stilleggen, begonnen veel renners zich terug te trekken en via Zwift (een computerprogramma aangesloten op de fietstrainer) hun conditie op peil te houden. Lammertink trok zich terug in zijn woning in Reutum en was zelf erg lang onzeker of er nog wel gekoerst kon worden: “Je zag steeds meer koersen wegvallen en we waren lang onzeker of er überhaupt nog wel gekoerst kan worden.”

icon_main_quote_red_glyph

Ik zou toch nog heel graag weer een keer de Tour rijden

Maurits Lammertink

Letsel

Het seizoen kon op 1 augustus voor Lammertink weer herstart worden met de Strade Bianchi. De koers, die gekenmerkt is door bijna 70 kilometer aan witte gravelstroken, vond echter nooit plaats voor de wielrenner. Lammertink kwam nooit aan de start van de Italiaanse wielerkoers, omdat hij in een de verkenningsrit ten val kwam en zijn sleutelbeen brak. Wel gaf Lammertink, na weer genezen te zijn, zijn seizoen nog kleur door goede resultaten te behalen in Parijs-Tours (9e plek) en Parijs-Camembert (2e plek).

WorldTour

Maar voor de coureur uit Enter kan het volgende seizoen nogal positief uitpakken. De ploeg uit België, waar Lammertink lid van is, heeft de licentie van de Poolse wielerploeg CCC Team (Het voormalige BMC) overgenomen en zal dus volgend jaar deel uitmaken van de UCI WorldTour. Dit betekent dat ploeg Circus-Wanty-Gobert nu deel moet nemen aan alle vooraanstaande wedstrijden zoals onder andere de drie grote rondes Giro d’Italia, Tour de France en de Vuelta in Spanje. De droom om de ronde van Frankrijk opnieuw te rijden is reëel aanwezig bij de Tukker: “Ik zou toch nog heel graag weer een keer de Tour rijden.”

Maurits Lammertink door Emiel Muijderman
De 30-jarige wielrenner Maurits Lammertink. © Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.