Verkeer
Stuur appje
Zoek

Booster festival in Enschede populairder dan ooit: 200 artiesten afgevallen voor een plek op het podium

Line up reveal Booster 2024 square
Beeld: Booster Festival

Snelle, Droom Dit en Pjotr. Deze inmiddels bekende artiesten hebben één ding gemeen: ze stonden allemaal op het Booster Festival in Enschede. Dat festival biedt plek aan opkomende talenten uit de regio. Op 6 april wordt de elfde editie gehouden en het aantal aanmeldingen is hoger dan ooit.

Maar liefst 245 beginnende artiesten melden zich dit jaar aan voor het Booster Festival. In 2023 waren het er nog 206 een stijging van bijna 25 procent. Maar er kunnen slechts vijftig muzikanten optreden op alle podia. “We willen het niveau natuurlijk hooghouden. Daarom hebben we eerst 80 mensen geselecteerd. Hier zijn de 50 optredende artiesten uit gekozen. En ik ben erg tevreden met de line-up", vertelt Pim Kokkeler, coördinator van Booster. Helaas is het dus niet voor iedereen feest. “Je moet altijd mensen teleurstellen. Om toch wat te doen hebben we ruim de tijd genomen om iedereen die afviel tips en feedback te geven.”

Variatie

Omdat het festival steeds groter wordt, wil het ook vernieuwen. Bijvoorbeeld met de locaties. De vijftig artiesten treden op elf locaties en dertien podia in de binnenstad van Enschede. “Wij kiezen locaties uit op wat ze normaal gesproken doen. Het is voor ons belangrijk dat er gebruikelijk iets met muziek gebeurt. Maar dit jaar hebben we één uitzondering, een boksclub. Dat vonden we zo'n vette plek dat we er iets mee moesten doen.”

Geen vreemde eend in de bijt

Bij het Booster Festival is elk muziekgenre welkom. Het mag ook in combinatie met iets anders, zoals theater. De enige voorwaarde is dat het zelfgeschreven muziek is. “Eigenlijk kan elke soort muziek wel. Techno, rock, pop, songwriters en producers, iedereen is welkom. Dit jaar hebben we zelfs een pianist met vijf strijkers, dus echt alles kan. Ik had ook al verwacht dat er wel veel muzikanten zouden zijn dit jaar.”

Extra te besteden

De toekomst ziet er goed uit voor het festival. De organisatie heeft 336.000 euro gekregen via Muziekhub Oost en Kokkeler is hier erg blij mee. “We zijn heel erg blij met het geld. Het helpt ons voor een bredere samenwerking waardoor we uiteindelijk meer kunnen neerzetten. Dus we kunnen langzaam doorbouwen”, aldus Kokkeler. Hij ziet dan ook de kans om nog te groeien de komende jaren. “We hebben er zeker over nagedacht om het groter aan te pakken. Ik heb ook veel contact met mensen uit de Randstad die mogelijk mee willen doen. We worden steeds bekender en worden steeds meer gezien als festival.”

Het Booster Festival wordt gehouden op 6 april in de binnenstad van Enschede. Toegang tot de concerten is gratis. Het hele programma, inclusief artiesten en locaties, is hier te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.