Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

WG Oldenzaal wil snel een rolstoelvriendelijk toilet in Oldenzaal

Marijke Egbers WG Oldenzaal
Marijke Egbers
Beeld: WG Oldenzaal

De Oldenzaalse raadsfractie Werknemersgroepering (WG) stoort zich aan het feit dat er nog geen openbaar rolstoelvriendelijk toilet is.

Al sinds 2018 is dit een wens van de gemeenteraad, maar tot nu toe zonder succes zo laat Marijke Egbers op Twente FM weten. "Hoewel er aangepaste toiletten zijn op diverse locaties, zijn deze niet altijd toegankelijk. Bijvoorbeeld wanneer een pand gesloten is."

De afgelopen jaren zijn diverse opties onderzocht, maar tot nu toe zonder resultaat. De WG hoopt dan ook dat dit weer hoger op het prioriteitenlijst komt van het college.

Audiofragment
WG Oldenzaal wil rolstoelvriendelijk toilet | Marijke Egbers
Al meerdere jaren maakt WG Oldenzaal zich sterk voor een rolstoelvriendelijk toilet in de binnenstad van Oldenzaal dat ook in de avonduren gebruikt kan worden.

Er zijn naar schatting een kwart miljoen Nederlanders afhankelijk van een rolstoel. Ook zij moet zich volgend de WG welkom voelen in Oldenzaal.

"Ondertussen zochten we ook zelf weer het initiatief en brachten we een bezoek aan Hotel Ter Stege. Daar leken in onze ogen concrete oplossingen te zijn voor aanpassingen en de “uitbater” wilde wel meewerken. Daarop hebben we contact gezocht met eigenaar Grolsch. Een medewerker van Grolsch liet ons weten dat er op dat moment geen concrete toezeggingen konden worden gedaan, maar hij was duidelijk doordrongen van nut en noodzaak."

Vragen

Inmiddels heeft de WG het college van Oldenzaal vragen voorgelegd. Onder andere wanneer de gemeenteraad een concreet voorstel van het college kan verwachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.