Enschede
Cultuur
Toelichting
Interview
Video
Radio

Enschedese school krijgt jaar lang gratis fruit door speciale actie

OBS Roombeek verzorgd het hele jaar gratis fruit voor haar leerlingen.”Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond eten maar niet iedereen is financieel in staat om dat te kopen”, aldus directrice Truus Pleiter in 1Twente Vandaag.

THUMB OBS ROOMBEEK
Archief foto OBS Roombeek © 1Twente

Om mee te mogen doen aan het Fruitvriendjes programma moeten er een aantal tegenprestaties worden geleverd. Een van de tegenprestaties is een actie waarbij de school appels moet verkopen. Dat deed OBS Roombeek met veel succes. Van de veertien scholen die meededen verkocht de school op Roombeek de meeste appels.

Aanvulling op ander fruit programma

Er bestaat al een actie waarbij kinderen fruit krijgen. Dit is het EU schoolfruitprogramma. Hierbij krijgen scholen die meedoen twintig weken lang gratis schoolfruit. Echter duurt het schooljaar langer dan twintig weken. Daarom is het Fruitvriendjesprogramma de oplossing.

Verkoop

OBS Roombeek verkocht 418 zakken met appels. Leerlingen hoeven zelf niet te sjouwen met zware dozen appels. Scholieren kunnen de appel-kopers een QR code laten scannen, de koper kan dan een bedrag overmaken en de appels worden aanstaande dinsdag thuisbezorgd door de ‘fruitmoeders’ van de school.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.