Enschede

Drie personen aangehouden na steekincident in Wesselerbrink

In een flat aan de Lintveldebrink in de wijk Wesselerbrink in Enschede is zondagmiddag een steekincident geweest. Daarbij raakte een bewoner zwaargewond. Twee mogelijke verdachten zijn weggelopen in de richting van winkelcentrum Enschede-Zuid.

IMG 8185 01
Flat aan de Lintveldebrink afgezet met zwarte schermen © Dennis Bakker / News United

Update 4 november 12.15: Drie personen aangehouden

Er zijn drie personen aangehouden. Zo meldt de politie op haar website. Over de identiteit kan nog weinig gezegd worden: "Om dat onderzoek goed te doen, is het nog niet mogelijk om leeftijden en woonplaatsen van de drie verdachten vrij te geven."

De 58-jarige man, die slachtoffer is van het steekincident, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Update 2 november 14:10: Politie start forensisch onderzoek

De politie heeft een deel van de flat afgezet met zwarte hekken. Dat meldt RTV Oost. Voor het gebouw staat een PD-Unit van de politie die forensisch onderzoek gaat doen in de woning. Volgens een woordvoerster is het slachtoffer dat zwaargewond raakte nog wel in leven.

Incident

Het incident vond plaats rond 15.30 uur. Tubantia meldt dat er veel politie aanwezig was in en rondom het flatgebouw. De zwaargewonde bewoner is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie spreekt van twee mogelijke verdachten die weggelopen zijn in de richting van winkelcentrum Enschede-Zuid en vraagt getuigen zich te melden.

IMG 8946 01
Ambulance na steekincident © Dennis Bakker / News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.