Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Aanslag gemeentelijke belastingen in Oldenzaal weer iets hoger

Gemeentelijke belastingen
Beeld: rtv not

Deze week valt bij de inwoners van de gemeente Oldenzaal jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen op de mat, dan wel digitaal in de berichtenbox van MijnOverheid. De aanslag is ook in Oldenzaal dit jaar weer iets hoger dan vorig jaar: 636 in plaats van 579 euro.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemeentelijke heffingen landelijk gemiddeld met 8,5 procent stijgen. De gemeente Oldenzaal verwacht dit jaar 20,2 miljoen euro aan inkomsten uit de heffingen binnen te halen. Dat is 6,2 procent meer dan in 2023. De aanslag gemeentelijke belastingen, die wordt geïnd door GBTwente, bestaat uit de kosten voor de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing en rioolheffing.

icon_main_info_white_glyph

Voor vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen kan men terecht op www.gbtwente.nl. Daar is ook informatie over te vinden over onder meer het betalen van de aanslag en de WOZ-waarde. Ook kan bij GBTwente eventueel bezwaar worden ingediend of kwijtschelding worden aangevraagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.