Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Gymnastiek Vereniging wil met nieuwe trainer skatehockey weer op de kaart zetten

240130 skatehockey HGV
Tot en met maart is de les binnen in de sporthal aan Sportlaan Driene, in het zomerseizoen is de les buiten op de Combibaan aan de Van Alphenstraat.
Beeld: HGV

Skatehockey is een sport die al jaren wordt aangeboden door de Hengelose Gymnastiek Vereniging (HGV). Vanaf zaterdag 3 februari kunnen geïnteresseerden zich melden in de sporthal aan de Sportlaan Driene 8 om 'geheel vrijblijvend' kennis te maken met deze laagdrempelige variant van het winterse ijshockey én met de nieuwe trainster.

Robbin Radstake

De HGV heeft in Robbin Radstake een kundige trainster gevonden om de lessen vanaf zaterdag aan te bieden. Coördinator Errol Herder: "Robin geeft al lange tijd lessen bij ons in gymnastiek en rhönradturnen. We hebben er veel vertrouwen in dat zij het skatehockey, na een wat mindere periode qua belangstelling, weer op de kaart kan zetten."

Binnen en buiten

De lessen zijn op de zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Tot en met maart is de les binnen in de sporthal aan Sportlaan Driene, in het zomerseizoen is de les buiten op de Combibaan aan de Van Alphenstraat. Herder: "Alleen bij slecht weer wijken we uit naar de sporthal."

Gratis lessen

Tot de zomervakantie mag iedereen gratis komen skatehockeyen. "Iedereen kan meedoen, leden en niet-leden. Zo willen we zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe bijzonder leuk deze sport is."

Skates zijn te leen

Iedereen kan zonder aankondiging naar de lessen komen in algemene sportkleding. Als je geen skates, beschermers en een stick hebt, kun je die lenen. Herder: "In de sportzaal zijn de aantallen beperkt. Stuur daarom vooraf even een bericht met je schoenmaat en leeftijd, dan zorgen we voor de juiste spullen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.