Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

CDA Dinkelland maant college tot haast met Deltaplan Wonen

Vragen CDA Dinkelland
Beeld: CDA Dinkelland

De CDA-fractie van Dinkelland vraagt zich af wanneer het college met een concreet plan komt voor het versneld bouwen van voldoende betaalbare woningen in de gemeente. Op 7 november 2023 heeft Lokaal Dinkelland, gesteund door Burgerbelangen, VVD en CDA Dinkelland een motie ingediend met concrete maatregelen en een deadline van 1 januari 2024. ''Aan die deadline is niet voldaan. Dit duurt te lang'', vindt CDA-raadslid Erik Hemmer. Daarom worden nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W.

De gemeenteraad van Dinkelland pleit al langer bij wethouder Severijn (Progressief Dinkelland) voor een Deltaplan Wonen, met onorthodoxe maatregelen om voldoende betaalbare woningen aan te bieden. Erik Hemmer ging daarvoor namens het CDA Dinkelland zelfs bij toenmalig woonminister Hugo de Jonge op de koffie.

Volkshuisvestingsprogramma

Eerder zei Hemmer: “We horen te vaak persoonlijke verhalen dat jongeren en ouderen in hun eigen dorp of stad willen blijven wonen, maar daar geen mogelijkheid toe hebben.'' Met succes pleitte hij voor een plan, door het college ook wel volkshuisvestingsprogramma genoemd. Waarbij niet alleen wordt gekeken naar het creëren van kavels, maar ook naar de financiering, versnellen van procedures, voorrang geven aan inwoners met sociale binding en creatieve oplossingen zoals huurkoop.

Erik Hemmer
Versneld bouwen duurt te lang volgens CDA Dinkelland raadslid Erik Hemmer
Beeld: CDA Dinkelland

Waarom is deadline niet gehaald?

De in november vorig jaar ingediende motie bevat volgens Erik Hemmer goede maatregelen voor woningzoekenden in de gemeente Dinkelland, specifiek voor starters en senioren. Hemmer: ''De motie is aangenomen. Er is daarna één besloten raadsbijeenkomst georganiseerd en sindsdien is het stil.'' De CDA- fractie wil nu weten waarom het college de deadline niet heeft gehaald en of de motie nog wordt uitgevoerd. Ook vraagt zij zich af wanneer het plan komt en hoe de genoemde punten in de motie terugkomen. Het college heeft dertig dagen de tijd om de vragen te beantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.