Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Revitalisering industrieterrein Wierden: ‘Ondernemers staan open voor verandering’

Wethouder richard kortenhoeven gemeente wierden
Wethouder Richard Kortenhoeven
Beeld: Twente FM

Veel belangstelling van ondernemers en inwoners was er voor de informatiebijeenkomst over de revitalisering van het industrieterrein Kluinveen/Violenhoek in Wierden, die donderdag 25 januari gehouden werd. “Ondernemers in het gebied staan open voor verandering”, vertelt wethouder Richard Kortenhoeven in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Het industrieterrein Kluinveen/Violenhoek ligt aan het spoor en dateert uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Op het terrein is het oude textielverleden nog zichtbaar in het pand van Van Heek Scholco, waar ooit de Diabolo zakdoeken vervaardigd werden. “Het terrein is wel aan een herstructurering toe”, aldus de wethouder.

Audiofragment
Kwaliteitsimpuls Bedrijventerrein Kluinveen/Violenhoek | Richard Kortenhoeven
De uitstraling van bedrijventerrein Kluinveen en een deel van bedrijventerrein Violenhoek in Wierden is gedateerd en vraagt om een kwaliteitsimpuls.

Het gebied stond al langer op de planning om aangepakt te worden. De gemeente hield vorig jaar een inloopavond en hield vervolgens gesprekken met ondernemers. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst werden de ondernemers bijgepraat en later op de avond de omwonenden. Buro MA.AN presenteerde de verschillende scenario's die voor het bedrijventerrein zijn ontwikkeld.

“Wat Kluinveen/Violenhoek betreft, daar is wel een cosmetische ingreep nodig”

“Uiteindelijk gaat het om de ondernemers die op dit industrieterrein hun activiteiten uitoefenen en over de plannen die zij hebben. Ondernemers die af willen schalen, meer ruimte nodig hebben of naar een andere plek willen kunnen dit moment aangrijpen om te onderzoeken of daar mogelijkheden voor zijn.”

“Je hebt elkaar nodig, zeker als het om zaken als veiligheid, afwatering en hittestress gaat”

“Als één ondernemer gaat bewegen, volgen er vaak meer”, stelt Kortenhoeven. “Dat zijn de momenten dat je dingen kunt realiseren. Wat Kluinveen/Violenhoek betreft, daar is wel een cosmetische ingreep nodig, daar mag wel wat gebeuren.”

Project van lange adem

Het herstructureren is een project van lange adem. “De gesprekken zijn gaande en we proberen nu langzamerhand tot een gedragen plan te komen. Dat moet dan naar de gemeenteraad en die moet er nog een klap op geven. Dat gaat zeker nog een paar jaar duren. Ondernemers en gemeente willen dat samen onderzoeken. Je hebt elkaar nodig, zeker als het om zaken als veiligheid, afwatering en hittestress gaat. Het mooie is dat het balletje nu rolt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.