Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Inloopmiddag over voors en tegens windturbines in De Lutte

Inwoners van De Lutte en andere belangstellenden hadden donderdag tijdens een inloopmiddag in Erve Boerrigter alle gelegenheid zich te laten informeren over de eerste resultaten van de onderzoeken voor de milieueffectrapportage (MER) voor de geplande vier windturbines in buurtschap De Poppe.

Vertegenwoordigers van de Provincie Overijssel, de gemeente Losser, Natuur en Milieu Overijssel, Energiecoöperatie Noordoost Twente, KR8Consultancy en Prowind waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kon men in gesprek met specialisten die de onderzoeken hebben gedaan naar de effecten van het toekomstige windpark op de natuur en gezondheid, de bodem, grond- en oppervlaktewater, landschap en archeologie.Daarnaast konden bezoekers hun licht opsteken over de nog op te richten energiecoöperatie en de klankbordgroep.

Verzet tot de laatste snik

Tegenstanders van de windturbines, verenigd in de Stichting Tegenwind Noordoost Twente, zorgden met spandoeken en informatiemateriaal voor een stevig tegengeluid. Volgens initiatiefnemer Prowind van het windpark duurt het in elk geval tot 2028 voordat de vier windturbines in De Lutte geplaatst kunnen worden omdat er nog een heel lang traject van politieke besluiten en vergunningverstrekkingdoorlopen moet worden. De Stichting Tegenwind Noordoost Twente liet er geen misverstand over bestaan zich tot de laatste snik (Raad van State) tegen de windturbines te zullen verzetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.