Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Revue heeft zeven vrachtwagens nodig om decor naar schouwburg te verplaatsen

Vrijdag 26 januari vindt de première plaats van de nieuwe voorstelling van de Hengelose Revue ‘Blinkend Goud’. Het belooft een spektakel te worden in de Hengelose schouwburg. Met enorme decors, komedie van de bovenste plank en heerlijke muziek. Dat is in elk geval de belofte die spelers en crew doen. Speelster/decorbouwer Nicole de Jong en speelster/pr-man Henk Kiewik waren dinsdag 23 januari te gast in 1Twente Vandaag.

Gigantische decorstukken

De ruim zeventig jaar jonge Hengelose Revue verzorgt elk jaar een spetterende voorstelling. Ook dit jaar dragen zestig vrijwilligers hun steentje bij aan de voorbereidingen en uitvoeringen. Bij de nieuwe show ‘Blinkend Goud’ ligt er een grote nadruk op de gigantische decorstukken.

“De decorbouwers leven zich wel eens iets te veel uit en dan worden de dingen te groot.”

'Beetje overdone'

Zo is er onder meer een levensgrote roze Cadillac nagebouwd. "We hadden eerst een echt exemplaar geleend, maar de mensen van de choreografie hadden grootse plannen, zoals op en in de auto dansen. We durfden dat niet aan met zo'n dure geleend auto, dus de decorbouwers hebben besloten er zelf één te bouwen”, vertelt Kiewik.

Drie grote en vier kleinere vrachtwagen kwamen dinsdag voorrijden bij Schouwburg Hengelo om de decorstukken, waaronder dus die Cadillac, uit te laden. "Dat was een beetje overdone", verontschuldigt Kiewik zich bijna. "De decorbouwers leven zich wel eens iets te veel uit en dan worden de dingen te groot."

Tranen in de ogen

De lat ligt erg hoog, ook dit jaar: "Het stuk heeft romantiek, mooie muziek, hele mooie choreografie en van die rustpuntjes waar mensen echt tranen van in de ogen krijgen. We hebben er erg hoge verwachtingen van", aldus Kiewik.

Keddulek
De 5,5 meter lange Cadillac, gemaakt door de decorbouwers van de revue.
Beeld: Hengelose Revue

Kaarten winnen

Tot nu toe zijn er zo'n 3.500 kaarten verkocht voor de voorstellingen op 26, 27, 28 en 31 januari en 1 en 2 februari. De revue deelt 2 x 2 kaarten uit voor de uitvoering op woensdag 31 januari aan mensen die het antwoord weten op deze twee vragen:

  1. In welk jaar is de Hengelose Revue opgericht?
  2. In de voorstelling wordt er een hoop gepoetst, maar wat wordt er precies gepoetst?

Weet u de antwoorden? Dan kunt u deze mailen naar [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.