Hengelo

Wijkracht vanaf maandag 2 november te vinden aan de Johannaweg

Vanaf maandag 2 november is Wijkracht gevestigd aan de Johannaweg 26 in de Nijverheid in Hengelo. Hier zijn het ondersteuningsteam (iedereen die achter de schermen werkt bij Wijkracht, van receptie en staf tot P&O en communicatie) te vinden, maar ook de Wijkracht Academie, Loes opvoedondersteuning, Menthol inburgeringshulp, Buurtbemiddeling en Hulpdienst Hengelo. Tot vandaag was het hoofdkantoor van Wijkracht gevestigd in het pand van de muziekschool achter de Waterstaatskerk.

Wijkracht verhuizing
De dozen staan klaar, de verhuizing kan beginnen. © Wijkracht

Werk- en ontmoetingsplek

Het pand aan de Johannaweg is naast een werkplek voor medewerkers en vrijwilligers van Wijkracht ook een plek waar inwoners van Hengelo terecht kunnen met vragen en zorgen. Voorlopig kunnen inwoners alleen op afspraak met een professional in gesprek gaan. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Geen feestelijke opening

Een feestelijke opening van de locatie aan de Johannaweg is op dit moment evenmin mogelijk vanwege corona. Ook is er nu bij Wijkracht minder personeel op kantoor en in buurt-/wijkcentra aanwezig en werken zij voorlopig op afspraak of in de vorm van telefonische en digitale gesprekken.

Telefonisch contact

Inwoners van Hengelo die op zoek zijn naar informatie, advies of ondersteuning kunnen een afspraak maken via het centrale nummer van Wijkracht (088 945 57 22) of via het Zorgloket Hengelo (074 2459 131). Tijdens fysieke afspraken op locatie of thuis, dragen de medewerkers een mondkapje en ze vragen hun gesprekspartners om dat ook te doen.

Actief in vijf gemeenten

Wijkracht is actief in Hengelo, Borne, Dinkelland, Haaksbergen en Oldenzaal. Voor inwoners van die gemeenten is de ondersteuning van Wijkracht kosteloos. Vanuit de locatie aan de Johannaweg bieden de verschillende teams ondersteuning aan de sociaal werkers in de verschillende gemeenten.

De website wijkracht.nl is vanaf 3 november eveneens geheel vernieuwd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.