Hengelo

Inge van Garling: 'Ik ben een veel leuker mens als ik werk'

Inge van Garling uit Hengelo werkte bijna 40 jaar bij verschillende bedrijven op personeelszaken en is nu zélf op zoek naar werk. Hoe doet ze dat in deze coronaperiode, waarin de banen niet voor het oprapen liggen en waarin sollicitatiegesprekken ook niet zijn wat ze waren. Inge was donderdag 29 oktober te gast bij 1Twente Vandaag.

Te oud misschien?

Inge van Garling had begin deze week haar eerste sollicitatiegesprek in tijden. Ze kreeg de baan nét niet, maar was na afloop vooral blij dat ze weer het gevoel had mee te doen: "Ik kreeg een goede uitleg waarom ik het niet werd en daar kon ik prima mee leven. Ik heb de laatste tijd ook wel afwijzingen gehad op mijn brieven, waarbij ik het gevoel had dat ze me misschien te oud vonden. Dat mag een werkgever natuurlijk niet zeggen, maar het kan heel goed een rol spelen in de afwijzing. Dat was bij het gesprek deze week beslist niet het geval. Met die uitleg kon ik echt iets."

Tips voor werkzoekenden

De Hengelose hoopt snel weer aan het werk te kunnen, omdat ze naar eigen zeggen 'een veel leuker mens is als ze werkt'. "Niet dat ik nu chagrijnig ben, maar het doet wel iets met je gevoel van eigenwaarde.

Weten wat Inge doet om weer aan het werk te komen? Luister het hele interview en doe er je voordeel mee!

icon_main_info_white_glyph

Meer weten over Inge?

Werkgevers die wel eens met Inge in gesprek willen, kunnen een bericht sturen naar de LinkedIn-pagina van Inge: https://www.linkedin.com/in/ingevangarling


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.