Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Appartementen voor starters en senioren aan Tulpstraat in Oldenzaal

Appartementen Tulpstraat
Deze bebouwing aan de Tulpstraat, eigendom van de WBO, moet wijken voor de bouw van zo’n 20 appartementen voor starters en senioren.
Beeld: RTV NOT

Nog maar net heeft de Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) overeenstemming bereikt met de gemeente Oldenzaal over de bouw van een appartementencomplex op de plek van het voormalige postkantoor, of er ligt al weer een nieuw plan voor de bouw van appartementen op een steenworp afstand. Op de hoek Tulpstraat-Nagelstraat wil de HMO zo’n 20 appartementen realiseren, bedoeld voor starters en senioren.

Het gemeentebestuur van Oldenzaal staat welwillend tegenover dit plan omdat er momenteel veel behoefte is aan goedkopere en betaalbare woningen voor starters en kleiner wordende huishoudens. De HMO is dan ook gevraagd de appartementen levensloopbestendig uit te voeren, zodat ze inzetbaar zijn voor jong en oud.

Complex met drie bouwlagen

De panden op de beoogde bouwlocatie (Tulpstraat 153-159) zijn in bezit van woningcorporatie WBO. Het gaat om twee woningen, twee kantoorfuncties en een zorgfunctie, deels bestaande uit twee bouwlagen met een kap. Het plan van de HMO voorziet in drie bouwlagen.

Tulpstraat wordt groener

Het nieuwe appartementencomplex zal iets naar achteren worden gebouwd, richting Walgaardenflat. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de gemeente Oldenzaal om de Tulpstraat groener te maken in het kader van het wijkplan voor de naastgelegen wijk Glinde-Hooiland. Daarbij zou de gemeente graag willen dat de verouderde gymzaal (onderkomen van Quick Tafeltennis) aan de Nagelstraat in de herontwikkeling van deze locatie wordt meegenomen.

200 Woningen in de Graven Es

Intussen worden ook elders in de gemeente voorbereidingen getroffen om de versnelde bouw van woningen mogelijk te maken. Zo stelt het college voor om €2.730.000,- beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van het gebied Gravenbeek in de wijk De Graven Es. Samen met een ontwikkelaar is voor dat gebied een plan gemaakt voor de bouw van maximaal 200 woningen. Naar verwachting kan eind dit jaar worden begonnen met de bouw hiervan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.