Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Eerste regionale carnavalsvereniging van Twente is een feit: TCV de Gummiganze

TVC De Gummiganze
Twentse Carnavalsvereniging de Gummiganze in hun pak vol met 'gummiganze'
Beeld: TVC de Gummiganze

“We willen ons niet beperken tot een bepaalde stad of dorp, we willen met de hele regio carnaval vieren”, vertelt bestuurslid Daiël Dinter van de Twentse Carnavalsvereniging de Gummiganze. De carnavalsvereniging is in het leven geroepen als regionale carnavalsvereniging en is daarmee de eerste in Twente.

Badeend

De naam 'Gummiganze' is afgeleid van het woord ‘badeend’. “Gummiganze is het Twentse woord voor badeend”, legt Dinter uit in de ochtendshow van Twente FM. De badeend is dus ook een terugkerend symbool in zowel de pakken als het logo van de Twentse carnavalsvereniging.

Ook buiten Twente

De vereniging beperkt zich niet tot de regio alleen, ook bij feesten buiten Twente zetten ze de boel op hun kop. “Binnenkort gaan we naar feesten in Amersfoort, Sneek en ook nog naar België en Duitsland”, aldus het bestuurslid.

“Heel het jaar door hebben we leuke activiteiten”

Niet alleen rond carnaval

Wat één van de redenen is geweest voor de oprichting van de carnavalsvereniging zijn de activiteiten buiten de carnavalsperiode. “We beperken ons niet alleen tot de carnavalsperiode, heel het jaar door organiseren we leuke activiteiten”, vertelt Dinter.

Prins of prinses

Voor de zeven maanden jonge vereniging kwam het kiezen van een hoogheid voor het komende carnaval nog te vroeg. Wél organiseert de vereniging een zomercarnaval op 9 juni in de Loft XL in Hengelo. “En volgend jaar komen we zeker met een prins of prinses.”

Zeven optochten

Met veertig leden is de jonge carnavalsvereniging snel aan het groeien. “Dit jaar lopen we alleen al mee met zeven optochten in Twente en de Achterhoek”, vertelt Dinter. Ook met een wagen voor de optocht zijn ze druk aan het bouwen. “Het is weliswaar geen grote wagen, maar wel met een super uniek concept. We proberen ons op zoveel mogelijk plekken in Twente te laten zien.”

“Je bent nergens zonder de leden zelf”

Leden

Heel de vereniging is bezig in aanloop naar de carnavalsperiode. “Er is een bestuur opgericht dat samen met de leden bezig is om de vereniging op te zetten en er een mooi feest van te maken. Want je bent nergens zonder de leden zelf”, zegt Dinter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.