Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jonge woningzoekers in Enschede opgelet: Bundle zoekt huurders voor eerste wooncommunity

Wooncommunity Performance Factory
Beeld: 1Twente / Kaya Minnegal

Bij de Performance Factory in Enschede wordt druk gebouwd. Waar voorheen een grote parkeerplaats lag, is in minder dan een jaar tijd een groot complex uit de grond gestampt. Meer dan 185 studio’s worden vanaf mei opgeleverd door Bundle, een samenwerking tussen woningcorporaties Domijn en Veste Wonen. De studio’s behoren tot een 'wooncommunity'. En Bundle is op zoek naar de eerste lichting huurders.

Wonen, werken en waarmaken. Dat is het motto van de wooncommunity voor studenten, young professionals en creatieve ondernemers. “Bewoners kiezen er bewust voor om samen te leven, elkaar te ontmoeten en samen te groeien”, legt Annemarie ter Denge van woningcorporatie Domijn uit over het concept.

Wooncommunity

Met de wooncommunity moet het opbouwen van een netwerk, maar ook persoonlijke en professionele groei worden gestimuleerd. De verhuurders zijn op zoek naar jongeren die ambitieus zijn en aan het begin van hun woon- en werkcarrière staan. Het complex biedt dan ook de faciliteiten die passen bij de behoeften van toekomstige bewoners. Zo komt er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken, een binnentuin, thuiswerkplekken en een wasruimte.

Wooncommunity Performance Factory
Lees ook
185 studio's in hartje Enschede: Bundle bouwt eerste 'wooncommunity' voor ambitieuze jongeren

De 185 reguliere studio’s zijn 25 of 40 vierkante meter en beschikken over een eigen keuken en badkamer. Daarnaast zijn er 17 woon-werkstudio’s, speciaal voor startende ondernemers. De kleine studio’s zijn bedoeld voor jongeren onder de 23 jaar en aan de grotere studio’s zit geen leeftijdsgrens verbonden. Alle studio’s zitten onder de huurtoeslaggrens, om het betaalbaar te houden.

Selectie op basis van motivatie

Anders dan bij andere woningverhuurders, moeten jongeren voor hun inschrijving bij Bundle een motivatiebrief meesturen. De organisatie kijkt bij de selectie van toekomstige bewoners naar wie het beste in de doelgroep valt en op welke manier iemand zijn steentje kan bijdragen aan de community. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken of de persoon in kwestie in het plaatje past.

icon_main_info_white_glyph

Kijkavond en inschrijvingen

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Bundle aanmelden voor de kijkavond op donderdag 18 januari van 16.00 tot 18.00 uur. Tijdens het ‘Inhouse event’ krijgen jongeren de kans om vragen te stellen en andere geïnteresseerden te ontmoeten. De officiële inschrijvingen voor de studio’s staan open van 15 januari tot en met 22 januari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.